dule_vujosevic_par_fmpVujošević želi odmor do kraja sezone

 

Bivši trener Partizana, CSKA i reprezentacije Crne Gore Duško Vujošević rekao je danas da sigurno neće raditi do kraja košarkaške sezone, a da će možda taj odmor produžiti i posle toga.

Vujošević je to rekao novinarima iz Srbije u Himkiju, u kome Partizan igra meč Evrolige protiv istoimene domaće ekipe.

-Sigurno neću raditi do leta. Iscrpeo me veliki posao, rad u reprezentaciji Crne Gore i ovo sa CSKA i potreban mi je odmor – rekao je Vujošević.

Vujošević je u javnosti Srbije i Crne Gore povezivan sa povratkom u Beograd, ponovnim preuzimanjem Partizana, reprezentacije Srbije ili čak Himkija iz Moskovske oblasti.

-Sve su to tračevi, pogotovo mi je smešan onaj o povratku u Partizan. Taj klub je moja radost i sada ću da uživam u toj radosti iz pozicije navijača, bez tenzije koju nosi trenerski posao. Drugo,

Povezana vest:  NBA VESTI, Još jedna dobra partija Jokića u porazu Denvera

tu je Vlade (Jovanović) koji je nekada bio moj saradnik i koji je moj prijatelj. Klub ponovo postiže fantastične uspehe u Evroligi, a oscilacije su normalne. Svi smo mi nekada bili neiskusni – rekao je Vujošević.

Trener koji je sa Partizanom osvojio devet uzastopnih titula Srbije i četiri Jadranske lige rekao je da crno-beli sada nemaju tim za dva takmičenja, da nemaju dovoljno odmora i da su menjali plejmejkera, ali je dodao da zbog toga ne treba kritikovati nikoga u klubu, a pogotovo ne Jovanovića.

Novinare je zanimalo da li je istina da je jedan od kandidata za mesto selektora Srbije. Vujošević je bio posebno oštar na to pitanje, rekavši da je to „naročito zlonameran“ trač.

Povezana vest:  Olimpijakos poveo u finalu grčkog plej-ofa

-Taj trač je plasiran iz podgoričkih Vijesti i znaju se motivi. Da se u Crnoj Gori stvori slika da nisam otišao zbog umora, a u Srbiji da se stvori zla krv i utisak da tražim nešto što ne mogu da dobijem… To je pisano prepoznatljivim rukopisom… Što kaže Gete, kad zgazite u govno, ono ne raste, nego se razmaže – rekao je Vujošević.

Trener je sezonu počeo u velikom CSKA, ali je smenjen u novembru zbog loših rezultata, naročito u Evroligi. Vujošević je rekao da su postojali problemi s povredama, uigravanjem i teškim rasporedom, ali je na kraju rekao da nije imao dovoljno vremena.

Povezana vest:  POLJSKA, EP DO 18, Orlići pregazili Hrvate

-Sve je to rizik profesije. Niti sam ja sada slabiji trener, niti je CSKA veći klub. Što kažu u Crnoj Gori, sve će se ovo lane zvati – rekao je trener.

On je kazao da ne zna kako teku pregovori njegovog zastupnika MiodragaRažnatovića sa CSKA, kome je prepustio pregovore.

Vujošević je rekao da se posle svega ne oseća idealno, ali da je posao takav da zavisi od rezultata.

-Nisam baš idealno sada. Posao je takav da upravlja raspoloženjem, ali ne totalno. Vraćam se polako u formu – rekao je Vujošević.

On je utakmicu gledao u društvu sina i nekadašnjeg trenera Olimpije i svog pomoćnika u CSKA Saša Filipovskog.