dragan_kapicic_predsednik_KSSKošarkaškom savezu Srbije 69 miliona dinara u 2011.

 

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Kapičić potpisali su danas ugovor o finansiranju redovnih aktivnosti Saveza u 2011. godini u vrednosti od 69 miliona dinara.

-Država je jasno stavila do znanja da podržava sve aktivnosti na unapređenju košarke – istakla je Samardzić- Marković u sedištu Saveza i dodala da je sastanak sa čelnicima KŠ-a „bio prilika da se razgovara o produbljivanju saradnje i izazovima koji nas očekuju u 2011. godini.

Povezana vest:  NLB LIGA, REZULTATI, Partizan skinuo Krku sa prvog mesta, poraz Hemofarma

Prema njenim rečima, novac koji je je obezbeđen za finansiranje redovnih aktivnosti nije sve što je Ministarstvo ove godine izdvojilo iz budžeta kao podršku Savezu tokom 2011.

-Dodatna sredstva uložemo u finansiranje kampova i stipendija za mlade talente – naglasila je resorni ministar, uz napomenu da će KSS moći da dobije podršku i od Olimpijskog komiteta Srbije kome je Ministarstvo preusmerilo više novca nego u prošloj godini.

Povezana vest:  Francuzi otpisali Slovence od završnice EP

Ona ja saopštila da je KSS ove godine konkurisao za finansiranje organizacije šampionata Evrope za juniore.

-Naša košarkaška organizacija dala je ostalim savezima u prošloj godini odličan primer transparentnosti u radu, pošto je sprovela čak 24 javne nabavke – dodala je Samardzizić-Marković i demantovala ranije tvrdnje da je između čelnika Saveza i Ministarstva bilo nesuglasica.

Povezana vest:  Kadeti Srbije pobedili Grčku

Prvi čovek KSS-a ocenio je da ugovor o finansiranju redovnih programa srpskoj „kući košarke“ obezbeđuje „sigurnost u najbitnijim segmentima vezanim za takmičenja“.

-Upoznati smo sa aktivnostima Ministarstva koje nastoji da se u veoma teškim ekonomskim uslovima izbori za što bolji položaj sporta u društvu – istakao je Kapičić i ocenio da košarka u sistemu srpskog sporta „zauzima posebno mesto“ i da „zaslužuje još veću materijalnu podršku“.