EP_2011_Litvanija_logoU nedelju u Viljnusu žreb za EP 2011.

 

U glavnom gradu Litvanije, Viljnusu, u nedelju će biti obavljen žreb za Evropski šampionat koji se od 31. avgusta do 18. septembra 2011. održava u ovoj zemlji. Reprezentacija Srbije je pred žreb svrstana u prvi šešir, zajedno sa selekcijama Španije, Grčke i Slovenije. U drugom šeširu su Francuska, Rusija, Hrvatska i Turska, u trećem Nemačka, Litvanija, Crna Gora i Belgija, četvrtom Velika Britanija, Makedonija, Izrael i Gruzija, petom Italija, Bugarska, Poljska i Bosna i Hercegovina i u šestom Ukrajina, Letonija, kao i dve reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija koje će krajem avgusta igrati Finska, Mađarska i Portugal.

Povezana vest:  Trener Udinezea za promenu formata italijanskog Kupa

Timovi će biti raspoređeni u četiri grupe po šest ekipa. Najbolja tri tima iz svake grupe kvalifikovaće se u narednu rundu, gde se formiraju dve grupe sa šest timova (rezultati utakmica iz prve faze sa ekipama koje se kvalifikuju se prenose). Prva četiri tima iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale. Od četvrtfinala, do kraja takmičenja igra se po sistemu elimninacije.

Povezana vest:  Maljković: Oseća se nervoza, moramo da dobijemo meč

Ovo je prvi put da na šampionatima Evrope učestvuje 24 ekipe. Gradovi domaćini su Alitus, Klaipeda, Penevezis, Siauliai, Viljnus i Kaunas.

Svečana ceremonija žreba biće održana u nedelju u 18.30 (po našem vremenu) u zgradi Litvanskog nacionalnog teatra u Viljnusu. Delegaciju Srbije na žrebu za Evropski šampionat činiće tim-menadžer naše nacionalne selekcije, Miroslav Berić i predstavnik za medije, Vladimir Sibinović.

Povezana vest:  NLB LIGA, Helios prekida crnu seriju