mihajlo_uvalin_cz_rad (1)NLB LIGA

Mihajlo Uvalin: Pritisak nije izgovor

 

Ekipa crvene zvezde pretrpela je još jedan poraz, ovoga puta od Krke sa 77:79. U 19. kolu je tim sa Malog Kalemegdana stigao veliku razliku ali nisu imali snage da dođu do sedmog trijumfa. Ipak, puleni Mihajla Uvalina nalaze se na pretposlednjem mestu NLB lige.

Po završetku utakmice, trener Crvene zvezde Mihailo Uvalin je izneo svoje utiske:

-Treba razmišljati trezveno, ali ipak neophodno je podvući crtu sa ljudima koji imaju neke druge ideje. Prvih 25. minuta bilo me je sramota što u tome učestvujem. Bila je to veoma ružna situacija za mene, u nekim trenucima nisam mogao da se načudim izostanku energije i nekih stvari koje radimo na treninzima. Nema tu opravdanja kada vam uzimaju lopte preko glave, kada ne možete da se spustite u stav. Pritisak sigurno ne može da bude izgovor – rekao je Uvalin.

Povezana vest:  Luka Mitrović produžio ugovor sa Zvezdom

Uvalin je zatim naglasio da trener treba da snosi odgovornost, ali da to nekada nije lako.

– Prosto je razočaravajuće kada vidite da ljudi nemaju osećaja da posle solidne pobede u Zadru, treba da nastavimo niz kući. I onda se 25. minuta brukamo i da nas ponižava nas ekipa koja ima kvalitet i dobar ritam. Nama je tu škripalo, imali smo veliki problem u defanzivi, izostao je prepoznatljiv pritisak na loptu.

Povezana vest:  Od sutra prodaja sezonskih ulaznica KK Partizan

Na kraju izlaganja šef struke crveno belih istakao je da poslednjih 12 minuta nije nikakav recept, već pokazivanje da li si muško ili nisi, da li imaš srce ili ne.

– Momci koji su igrali su pokazali da imaju nešto u sebi, zbog toga ih nisam ni menjao. Bilo bi me sramota da sam napravio izmenu, iako su neki bili zreli za to – dodao je Uvalin.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Majamija