marsh_ricardo_krka_cz_1

NLB LIGA

Poraz Crvene zvezde u Zagrebu

 

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Zagrebu od ekipe Cibone sa 86:78 (27:13, 22:22, 19:17, 18:26) u utakmici 19. kola regionalne NLB lige.

 

Meč je odigran u dvorani „Dražen Petrović“ pred oko 2.500 gledalca, a sudili su Zurapović, Bijedić (Bosna i Hercegovina) i Šutulović (Crna Gora).

 

Cibona: Radošević 17, Stipčević 6, Krapić 4, Rozić 14, Bogdanović 20, Lalić 6, Filipović, Zubčić 3, Vragović 2, Everet, Giriček 8, Vrbanc 6.

Povezana vest:  6. KOLO SUPERLIGE SRBIJE, Rezultati i tabela, Partizan rutinski, novi poraz Zvezde

 

Crvena zvezda: Bakić, Nedović 6, Radosavljević 5, Nikolić 8, Subotić 9, Drča, Lešić 8, Balaban, Marš 26, Cvetković 5, Jang 9, Milošević 2.

 

Derbi posrnuulih giganata bivše zajedničke države pripao je Ciboni koja je bolje ušla u meč, stekla već u prvoj četvrtini ubedljivu prednost, a zatim je održavala i mirno privela utakmicu kraju.

Crvena zvezda imala je dosta problema u igri, a samo je Amerikanac Rikardo Marš uspeo da zada nešto više problema odbrani Zagrepčana.

Povezana vest:  Zvezda lako i ubedljivo pobedila Vršac

 

„Crveno-beli“ imali su vrlo skroman učinak u šutu za tri poena pošto su pogodili samo tri puta iz 12 pokušaja. Drugi veliki problem sa kojim su se suočili izabranici trenera Mihaila Uvalina bio je skok, pošto su tokom utakmice uhvatili samo 20 lopti.

 

Sa takvim parametrima teško da se iko u Zvezdi mogao nadati vrednim bodovima koji bi našem višetrukom prvaku mnogo značili u grčevitoj borbi za opstanak u regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  NBA VESTI, Počinje takmičenje u NBA ligi,Majami igra za treći prsten

Ekipa Cibone imala je fantastičan bilans u šutu za dva poena. Zagrepčani su ubacili u Zvezdin koš čak 28 puta iz 41 pokušaja što je „probilo“ odbranu gostiju i utrlo put kvalitetnijem rivalu ka pobedi.

 

Kapiten „cibosa “ i reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović postigao je 20 poena potvrdivši da je „prva puška“ Cibone. Leon Radošević je dao 17, a iskusni Marin Rožić dodao još 14 poena.