partizan_nimburk

NLB LIGA

Partizan pobedio Nimburk i sačuvao prvo mesto

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu češki Nimburk sa 86:75 (21:13, 24:21, 22:18, 19:23), u utakmici 20. kola Jadranske lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kurtis Džerels sa 19 poena i devet skokova, Džejms Gist dodao je 17, uz takođe, devet skokova, 15 je postigao Dragan Milosavljević, a 12 Dušan Kecman.

U timu Nimburka Pavel Pumprla bio je najefikasniji sa 19 poena, dok je Pavel Slezak dodao 16, a Petr Benda 14.

Partizan deli prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja sa Krkom, pošto obe ekipe imaju po 13 pobeda i sedam poraza, dok je Nimburk deveti sa devet pobeda i 11 poraza.

Partizan je dobro počeo utakmicu, poveo je sa 8:0, posle dve „trojke“ Dragana Milosavljevića i poenima Kecmana i prednost je održavao tokom cele deonice. Najveću razliku od 10 poena crno-beli stekli suposle poena Džerelsa za 21:11.

Povezana vest:  U Valjevu drugi Stančićev memorijal

Šampion Srbije je i u nastavku čuvao prednost, ali su se gosti serijom od 8:0, najviše zahvaljujući Pumprli približili na 27:26. Partizan je uspeo da odbije napad protivnika i povede sa 36:29, a do kraja poluvremena poenima Džerelsa otišao je na 45:34.

Izabranici Vlade Jovanovića su u 32. minutu poenima Gista poveli sa 52:39, a prednost su čuvali preko Kecmana, Nejtana Džavaija i Džerelsa. U poslednjoj deonici crno-beli su do maksimalnih 18 poena došli „zakucavanjem“ Gista za 73:55, a Nimburk je do kraja uspeo da smanji zaostatak.

Povezana vest:  Crvena zvezda i dalje ubedljiva u Evropi

U sledećem kolu Partizan će igrati protiv poslednjeplasirane Crvene zvezde, dok će Nimburk na svom terenu igrati sa Hemofarmom.

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da da su njegovi košarkaši večerašnju utakmicu protiv Nimburka mogli ranije da prelome i izbegnu neizvesnu završnicu.

-Mogli smo da prelomimo već početkom drugog poluvremena, ali smo ponovo nekim početničkim greškama i ishitrenim šutem došli do neizvesne završnice – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

-Stekao sam utisak da možemo da odemo i do 20 razlike i tada bih mogao da poštedim neke igrače koji su igrali dosta u prethodnom periodu kao što je (Dušan) Kecman, koji je vrlo istrošen – dodao je trener šampiona Srbije.

Povezana vest:  Krstić: Pobednika odlučuje jedna lopta

U timu Partizana nije bilo Jana Veselija zbog povrede prsta, a Jovanović je rekao da to nije „ni mala ni velika povreda“.

-Veseli ne trenira jer ne smemo da rizikujemo, ali on će igrati u Kupu – rekao je Jovanović i istakao da će sutra biti poznat tim za Kup Srbije, pošto stručni štab Partizana mora da odluči koji će od stranaca propustiti to takmičenje.

Trener Nimbruka Ginzburg Ronen rekao je da je Partizan bio bolji tokom cele utakmice.

-Bili smo blizu u par navrata, ali su njihova snaga i skokovi u napadu bili odlučujući – rekao je on i dodao da je čast igrati protiv evroligaške ekipe.