jovanovski_slavlje

FED KUP 2011

Jovanovski: Mesto nam je u Svetskoj grupi

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je posle današnje pobede nad Kanadom od 3:2, u prvom kolu Svetske B grupe Fed kupa, da je njenom timu mesto u elitnom takmičenju. Teniska reprezentacija Srbije pobedila je u Novom Sadu Kanadu sa 3:2, a duel je odlučio dubl, u kome su Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić pobedile Šeron Fičman i Mari-Iv Peletije sa 7:6, 6:4.

Srbija će tako igrati u baražu za plasman u Svetsku grupu, protiv jedne od poraženih ekipa iz prvog kola – Australije, Slovačke, Francuske ili SAD.

Povezana vest:  Đoković posle titule u Melburnu: Ne mogu da opišem..

-Presrećna sam, ne mogu da verujem da smo pobedile. Aleksandra je fenomenalno odigrala dubl, ovo je veliko iskustvo za nju. Nije joj bilo lako da odigra, pogotovo posle jučerašnjeg poraza u singlu – rekla je Jovanovski posle meča.

-Pozitivno očekujem sledeći meč. Nadamo se najboljem. Nadam se da će nam se priključiti Jelena Janković i Ana Ivanović. Nama nije mesto u ovoj grupi Fed kupa, zaslužujemo mesto u Svetskoj grupi – dodala je ona.

Selektor Srbije Dejan Vraneš rekao je da su reprezentativke uspele da se izbore sa velikim pritiskom i omoguće igranje u baražu za povratak u Svetsku grupu.

Povezana vest:  Lajović ubedljiv na startu kvalifikacija za turnir u Rimu

-Pao mi je kamen sa srca, pri samoj pomisli da ćemo ponovo da izgubimo meč u dublu… U stvari, pala mi je planina sa srca. Čestitam devojkama, uspele su da izdrže veliki pritisak i razbiju maler dublova i igraće baraž za povratak u Svetsku grupu. Ovo je veliki rezultat i uspeh cele ekipe – rekao je Vraneš.

Vraneš je rekao da nije vreme da se priča o žrebu, ali da bi, iako je neugodan protivnik, Srbija mogla „da vrati“ Slovačkoj za prethodni poraz.

Povezana vest:  AO 2011, Tipsarević izgubio od Verdaska posle pet setova

Teniserka Aleksandra Krunić rekla je da se nada da će popraviti igru do sledećeg duela u Fed kupu.

-Želela sam da pobedim, juče sam imala priliku da igram kao druga igračica u reprezentaciji i drago mi je što je ovo odlučujući poen. Da nije bilo Bojane i publike ovo bi bilo nemoguće. Nadam se da ću se popraviti do sledećeg Fed kupa – rekla je Krunić.