Košarkaški klub Radivoj Korać je u petak, 17. juna obeležio 50 godina svog postojanja. Na otvorenim terenima u blizini Južnog bulevara, nedaleko od igrališta na kom je sve i počela 1972. godine, okupio se veliki broj prijatelja kluba, bivših igrača, trenera i ljudi koji su kroz istoriju diwali doprinos u razvoju i jačanju kluba.
Pred više od 150 ljudi, uz brojne video materijale veoma emotivne govore su održali predsednik Draško Brajović, zatim čovek koji je devedesetih godina spasio klub od gašenja Zoran Gavrilović, trener koji je svoj prvi angažman imao naš u KK Radivoj Korać, Vlade Đurović, Bratislav Đorđević, Miodrag Sandić i Dušan Mitrović.
Osim podsećanja na istoriju kluba, početke, administrativnu i pravnu borbu za teren na kojem se proslava i održala, predstavnici KK Radivoj Korać su istakli i doprinos „prvog komšije“ Nebojše Popovića koji je klubu i dao ime. Takođe, jedan od utemeljivača uspeha jugoslovenske košarke je svojim pomogao klubu i u nastojanjima da čuva uspomenu na velikog Radivoja Koraća.
Uz podsećanja na neke stare dane, ali i uz želju da klub nastavi da razvija ljubav prema košarci kod dece i utiče na njihov pravilan razvoj, događaju su prisustvali i potpredsednik KSS, Dušan Projović, trener Zjelone Gore Oliver Vidin koji je takođe svoju karijeru započeo u Koraću, doskorašnji selektor ženske u20 reprezentacije Miloš Pavlović, nekadašnji selektor u18 muške reprezentacije Aleksandar Bućan, bivši sekretari Koraća, Zdravko Bućan i Milan Tasić, Ljupče Žugić, Gordan Todorović, Aleksa Milošević iz OKK Beograda i mnogi drugi.
Povezana vest:  EP 2015, Poraz od Litvanije, protiv Turske za polufinale