dusan_ivkovic_kosarka_selektor

Ivković: Ni fizički ni mentalno nisam spreman da nastavim

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković podneo je danas ostavku na tu funkciju, navodeći da nije „fizički i mentalno“ spreman da ostane na tom mestu.

-Biti trener srpske košarkaške reprezentacije je za mene izuzetna čast i priznanje. U okolnostima koje su svima dobro poznate, nisam ni fizički, ni mentalno spreman da nastavim sa poslom koji sam započeo 2008. godine“, navodi se u Ivkovićevom pismu upućenom Košarkaškom savezu Srbije.

Povezana vest:  Sa Primorskom uz delimično prisustvo publike

Ivković je s reprezentacijom kroz kvalifikacije izborio učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde je osvojena srebrna medalja. Srbija je na Svetskom prvenstvu prošle godine bila četvrta. Neizvesnost oko Ivkovićevog ostanka dugo traju, a on je i javno kritikovao savez zbog neisplaćenog novca igračima.

-Neispunjene ugovorne obaveze KSS prema meni nisu i ne mogu biti razlog za ovu odluku… Nikada nisam pitao kada ću primiti platu. U vreme embarga i najtežih vremena… bio sam nosilac kompletnog programa seniorske reprezentacije potpuno volonterski – naveo je Ivković.

Povezana vest:  Partizan zbog kazni povlači svog člana iz Predsedništva

-Ponuđeni honorar sam tada odbio… Da sam u mogućnosti, sa velikim zadovoljstvom bih to uradio i sada, kada objektivno postoje mnogi problemi u našem savezu – dodao je Ivković.

Bivši selektor zahvalio je svom stručnom štabu, kao i svim igračima koji su bili u programima od 2008. godine.

-Siguran sam da će razumeti zašto sam odustao od našeg dogovora – London 2012 – napisao je Ivković.

Povezana vest:  Zvezda sa Dunavom, Partizan protiv Mege na startu Superlige

On je naveo da će biti uz Stručni savet i novi stručni štab.

-Pogrešno je uverenje da bi moje ‘da’ rešilo nagomilane probleme u KSS-u. Nadam se da će moja odluka ubrzati ispunjenje obaveza prema igračima i članovima stručnog štaba, i doprineti da se stručne i ostale strukture mobilišu i donesu najbolja rešenja u izbornoj 2011. Godini – naveo je Ivković.