aladin_2

ALADIN NA LEDU – Priprema leda i svetske klizacke zvezde u Beogradskoj areni!

Tehnička ekipa produkcije „Holiday on Ice” od jutros se nalazi u Beogradskoj areni i vredno radi na postavci leda i pripremama za predstojeći spektakl, predstavu „Aladin na ledu” koja će se izvoditi od 18. do 20. februara.

Oprema u pet šlepera, pored brojnih kostima i scenografije, sastoji se i iz pumpi i kompresora za postavljanje leda. Kako bi led zablistao tokom vikenda, boji se u belo specijalnim bojama za vodu. Samo postavka i priprema leda traje od 48 do 72 sata u zavisnosti od vremenskih uslova, vodenog pritiska i dr. i potrebno je najmanje četiri dana da sve bude spremno. Za nadgledanje radova koji traju i tokom dana i tokom noći, su zadužena trojica profesionalaca koja dolaze sa produkcijom.

34 klizača će prvi put na led u Beogradskoj areni izaći u jutarnjim časovima u petak kako bi se navikli na nov prostor i spremili za večernju premijeru. Atraktivni kostimi i scenografija, nalaziće se iza scene radi lakšeg presvlačenja tokom predstave jer svaki član promeni do tri kostima.

Povezana vest:  Žan Klod Van Dam priznao aferu sa Kajli Minog

Glavni klizači, njih šestoro, iza sebe imaju značajne karijere.

U ulozi Aladina nalazi se Roen Andre Vard koji je osvojio pregršt medalja na nacionalnim takmičenjima Amerike na kojima je učestvovao 2002, 2004, 2006. i 2008. godine. Najpoznatiji je prema skokovima i okretima u oba pravca a stručnjaci ga nazivaju nežnim i harizmatičnim klizačem.

Princezu Šaridu tumači Nikol MekMulen iz Kanade koja kliza od svoje šeste godine. Niki je od 2002. u profesionalnim vodama i takmičila se u preko 35 zemalja.

Šon Abram je jedan od najstarijih članova trupe i tumači Vizira. Osvajač je brojnih šampionata i jedini je australijski klizač koji je osvojio neko međunarodno takmičenje. Čak pet puta je bio šampion Australije! Profesionalnu karijeru dugu 22 godine prekinuo je pridruživanjem produkciji „Holiday on Ice“. Njegov zabavni način izvođenja doneo mu je zvanje „omiljenog svetskog izvođača na ledu“.

„Aladin na ledu” donosi priču iz čuvene zbirke „1001 Noć”. Tokom tri godine na turneji, predstava je prešla razdaljine od preko 120.000 kilometara i bila izvođena u 25 zemalja gde ju je videlo preko 3 miliona gledalaca. Ljubavna priča, humor, istorijska pripovetka, poema i legenda. Knjiga 1001 Noć je kolekcija priča prikupljanih preko 1000 godina od različitih autora. Aladinova lampa, Sinbad Moreplovac i Ali Baba i 40 razbojnika samo su tri od njih koje priča prelepa Šeherezada.

Povezana vest:  Mladi u Srbiji žele da budu shvaćeni ozbiljno

Priča je zasnovana na onome što deca najviše vole: zabavi, interakciji i avanturi sa aždajama, blagom, magičnim formulama i letećim ćilimom. Aladin na ledu obiluje magičnim numerama, zadivljujućim akrobatskim tačkama, modernom i inspirativnom muzikom i najboljim klizačkim umećima dočaravajući istočnjački ambijent. Koreograf Džejmi Ajsli po završetku profesionalne klizačke karijere u trajanju od 20 godina, posvetio se koreografijama za profesionalne klizače kao što su olimpijski šampioni Kristi Jamaguči i Skot Hamilton. Kao koreograf radio je i na brojnim filmovima i za TV reklame a nagrađen je i Emijem za predstavu „Stars on Ice“ 2003. godine.

Kako bi doživljaj za publiku bio kompletan, podsećamo vas da će predstava biti sinhronizovana na srpski jezik. Za glas Aladina pobrinuće se glumac Goran Jevtić, Šeherezadi će glas pozajmiti Ana Sofrenović, princezi Šaridi Vladislava Đorđević Vaca i veziru Raša Vujović.

Povezana vest:  NAJTRAŽENIJI SHOW MAGIJE NA SVETU THE ILLUSIONISTS: WITNESS THE IMPOSSIBLE OD SUTRA U NOVOM SADU

Aladin na ledu je priča o siromašnom mladiću Aladinu i njegovoj borbi za ljubav princeze Šaride. Nažalost, za princezinu ruku je zainteresovano više udvarača a kalif, Šaridin otac, želi za kćer da pronađe najboljeg kandidata. Nekoliko prinčeva sa svih krajeva sveta i Aladin počinju da se nadmeću rešavajući razne zadatke kako bi osvojili njenu ruku i bogato kraljevstvo njenog oca.

Priča ima sve tradicionalne elemente orijentalne bajke i poučnu poruku. Jedinstveni miks vrhunskog klizanja, dobre produkcije kao i aktivno učešće publike, čini predstavu “Aladin na ledu” savršenom predstavom za zimske dane za celu porodicu!

Predstave će se u Beogradskoj areni izvoditi u sledećim terminima:

Petak, 18.02.2011. od 19h

Subota i nedelja, 19. i 20.02. od 12h, 15.30h i 19h.

Ulaznice po cenama od 1250, 1750, 2250 i 2500 dinara u prodaji su na sledećim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim prodajnim mestima, „Ušće“ Shopping centar, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Gigstix i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.rs