18. KOLO NLB LIGE

Crno-beli ubedljivi protiv Zadra

Partizan – Zadar 86:74 (27:15, 24:24, 18:13, 17:22)

 

jan_veseli_parU 18. kolu hala Pionir bila je domaćin jednog od derbija kola NLB lige. Partizan je ugostio ekipu Zadra i slavio rezultatom 86:74

Prvo poluvreme proteklo je u znaku serija poena u kojima su se obe ekipe smenjivale. Partizan je nizom 11:0 došao do 18:6, da bi na kraju prve etape došli i do maksimalne prednosti od 14 poena – 27:13. U poslednjoj sekundi četvrtine Dalmatinci su počeli seriju 8:0 kojom su se približili na šest poena zaostatka 21:27. Veseli je blokadom zaustavio nastavak niza, da bi Rašić vratio crno-bele na željeni kolosek i očas posla je Partizan ponovo bio na distanci od 14 poena za 35:21. Atraktivna igra je u 18. minutu našem timu donela i kapital od 16 poena 46:30. Sigurni su bili crno-beli do kraja poluvremena i sačuvali su dvocifrenu prednost. Zadrani su ipak u poslednjoj sekundi postigli trojku za 51:39.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Teodosić: Pokazali smo kako se igra za svoju zemlju

Crno-beli nastavljaju sa odličnom igrom i u drugom poluvremenu i lagano nastavljaju da uvećavaju prednost. Zadrani u prvih 5 minuta drugog poluvremena nepostužu nijedan koš, pa Partizan pravi seriju 9:0 i uvećava zalihu na preko 20 poena prednosti (60:39). U 27. minutu crno-beli stižu do najveće prednosti od 24 poena razlike (67:43). Sledi blago opuštanje i do kraja treće deonice gosti uspevaju da spuste razliku na minus 17.

Četvrtu četvrtinu trojkom otvara Rašić za novih 20 poena prednosti (72:52). Velika prednost Partizana omogućila je treneru Vujoševiću da razigra kompletnu klupu i odmori nosioce igre za veoma važne mečeve koji slede. Zadrani koriste priliku u vidu rezervne postave crno-belih na parketu i do kraja utakmice uspevaju da izbegnu debakl.

Povezana vest:  Trifunović: "Pobedu donela odbrana"

-Zadar je kvalitetna ekipa, promenili su trenera jer imaju ambicije da se plasiraju na fajnal for i da budu organizatori završnog turnira. Nama je ova utakmica bila jako važna i moramo da zadržimo punu koncentraciju i na regionalnom takmičenju. Zato smo i pozvali publiku da dođe u velikom broju i hvala svima koji su došli i pomogli da se napravi lep rezultat. Što se igre tiče, bilo je oscilacija u pojedinim momentima. Bilo je i momenata maksimalne angažovanosti u igri, ali na kraju se došlo do toga da mora da se brani 11 poena prednosti, zbog eventualnog kruga na kraju ligaškog dela. Na sve mora da se računa, međutim ja nisam hteo da obezbedim vraćajući igrače koji su dobro igrali kad je bilo 20 poena prednosti. Treba koristiti i mlađe igrače u nekim važnim momentima na utakmici, jer tako se postaje igrač. Bilo je i praznih minuta od nekih igrača od kojih se više očekuje, sigurno je postojala želja kod igrača, ali ipak je Zadar kvalitetna ekipa koja se teško dobija. Imaju kvalitet, imaju mobilnost i svoje ambicije. Pobedili smo ih sa većom razlikom u odnosu na prvi meč, niko se nije povredio i ja sam apsolutno zadovoljan – rekao je nakon utakmice trener Partizana Duško Vujošević.

Povezana vest:  U "Milenijum" samo sa dnevnom kartom

Partizan:Roberts 15, McCalebb 9, Kecman 9, Milošević Str. 6, Rašić 7, Lešić, Mitrović 4, Božić 6, Vesely 10, Đekić 9, Vraneš 9, Milošević Ste. 2.

Zadar:Rančić 16, Perić 7, Stipčević 16, Boisa 7, Marčinković, Ružić 15, Bilan, Downs 7, Morović 4, Car, Škifić, Plaisted 2.