Zvezda želi pobedu protiv Nimburka

vladimir_stimac_cz_kos1Košarkaši Crvene zvezde takmičenje u Top 16 fazi Evrokupa počinju sutra protiv češkog Nimburka, a igrač crveno belih Boris Bakić rekao je da očekuje nastavak pobedničke serije na međunarodnoj sceni.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 18 sati igraju na gostovanju u češkom Nimburku, utakmicu prvog kola Grupe L Top 16 faze Evrokupa.

Povezana vest:  Đorđević: Tražio sam svakom igraču žicu

-To je odlična ekipa sastavljena od čeških reprezentativaca i Amerikanaca. Dominiraju u domaćem prvenstvu, odlično su odigrali i prvi deo Evrokupa. Moramo da igrao kao na meču u Kragujevcu, da kontrolišemo igru od prvog trenutka uz jaku odbranu – rekao je Bakich.

-Od Bende i Luisa nam preti najveća opasnost, ali verujem da možemo da nastavimo sa pobedama u Evropi – dodao je on.

Povezana vest:  Preokret Golden Stejta u Portlandu za 3:0

Zvezda i Nimburk su letos igrali na turniru koji je organizaovao češki klub, koji je tada i pobedio. Centar crveno belih Vladimir Štimac rekao je da njegova ekipa u svaki meč mora da uđe sa pobedničkim ambicijama, ako želi da ostvari dobar rezultat u Evrokupu.

-To neće biti iste utakmice. Tada smo se uverili u njihovu snagu, a mi smo nastupili u kombinovanom sastavu. Nimburk ima pobednički mentalitet, retko gube pred svojim navijačima, a na nama je da tu tradiciju prekinemo. Cilj nam je da što dalje doguramo u Evrokupu, tako da u sve duele moramo da uđemo sa pobedničkim ambicijama – rekao je Štimac.