euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Tri dileme pred poslednje kolo Top 16 faze Evrolige

Utakmicama poslednjeg, šestog kola sutra se završava Top 16 faza Evrolige za košarkaše u kojima će biti rešene tri preostale dileme oko putnika u četvrtfinale.

Najzanimljivija situacija je u E grupi, u kojoj je prvi favorit Panatinaikos porazom u prošlom kolu od Lijetuvos Ritasa na domaćem terenu zakomplikovao stvari.

Nakon pet kola tri tima u grupi, Panatinaikos, Kaha Laboral i Lijetuvos Ritas, imaju po tri pobede i dva poraza, a atinski „zeleni“ su i dalje u najboljoj poziciji s obzirom da gostuju španskoj Unikahi koja ima samo jedan trijumf.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Hjustona, Portlanda i Golden Stejta

Uoči okršaja između Lijetuvos Ritasa i španske Kahe Laboral situacija je sasvim jasna – ko pobedi ide dalje. Litvanski šampion, koga sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Trfiunović, nikada do sada nije igrao među osam najboljih u Evropi.

Klub koji je već napravio dve senzacije u drugoj fazi pobedivši Baskijce u Vitoriji i Panatinaikos u Atini došao je u situaciju da se trijumfom nad Kahom Laboral u „Simens areni“ dokopa četvrtfinala.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, EVROLIGA, Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige

U H grupi siguran na prvom mestu je grčki Olimpijakos, a bez ikakvih šansi da produži učešće u elitnom takmičenju je litvanski Žalgiris. Ta dva tima sastaće se u Pireju. O drugom mestu odlučuju u međusobnom okršaju španska Valensija i turski Fenerbahče.

U ostale dve grupe mesta koja vode u četvrtfinale su već raspodeljena. U F grupi prva je španska Barselona, drugi izraelski Makabi iz Tel Aviva, a poslednje utakmice u Evroligi ove sezone sutra će odigrati slovenačka Olimpija i italijanska Roma.

Povezana vest:  Dejvid Blat novi trener Makabija iz Tel Aviva

Sutra igraju Barselona – Roma i Makabi Tel Aviv – Olimpija.

U G grupi španski Real Madrid plasirao se u četvrtfinale sa prve, a italijanski Montepaski sa druge pozicije. Bez ikakvih šansi da urade nešto više u elitnom takmičenju ostali su turski Efes Pilsen i srpski prvak Partizan.

U poslednjem kolu igraju Real Madrid – Montepaski i Efes Pilsen – Partizan.