cz_siroki_4_mart_2011

NLB LIGA

Mihajlo Uvalin: Igrali smo za spas

 

Crvena zvezda – Široki 81:70

Crveno beli su zaslužili ovacije. Pobedila je ekipa sa Malog Kalemegdana Široki sa 11 poena razlike i tako, par kola pred kraj regularnog dela sezone osigurali opstanak u regionalnoj ligi i sada je pritisak na ekipi Zadra da li će ili neće ispasti iz ovog takmičenja.

Povezana vest:  Džikić nije zadovoljan oscilacijama tima

Posle utakmice Ivan Velić, šef struke Širokog je rekao:

-U poslednja tri meče imali smo problem sa otvaranjem, što se ovoga puta nije dogodilo. Na momente smo igrali dobro, a potom pravili dosta gluposti. Sa takvim stvarima teško je dobiti na strani, pogotovo veoma motivisanog rivala koji je potrošio mnogo energije. Ipak, da se neko sa klupe priključio, mislim da bismo pobedili.

Povezana vest:  FINALE ABA LIGE, Zvezda u Zagrebu ima prvu meč loptu za titulu ABA lige

Pobeda, možda i (ne)očekivana dala je snage ekipi za kraj sezone. Mihailo Uvalin, prvi strateg crveno belih je rekao :

-Igrali smo za spas, sada i dalje dobro stojimo u borbi sa Zadrom. Igrači su uložili dosta energije, imamo mladu ekipu, zbog čega je još teže igrati NLB ligu. Igrali smo sa dosta grča, svaka lopta je bila kao kamen. Ali, posao smo dobro završili. U preostala tri kola igramo protiv rivala koji su objektivno jači od nas. Probaćemo nekoga da uhvatimo na spavanju i učinimo sve što je do nas. Da li će to biti dovoljno, nisam čarobnjak Merilin da bi ti prognozirao.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Partizan u nedelju dočekuje Krku u Hali sportova