Vlada_Jovanovic_KK_Partizan

NLB LIGA

Vlada Jovanović: Ozbiljno smo prisutpilil igri!

 

U uzbudljivom duelu za lidersku poziciju NLB lige, pred plej of, košarkaši Partizana savladali su Krku rezultatom 62:72 (16:26, 17:12, 14:17, 15:17). Pobedom u Novom Mestu crno beli su ponovo zauzeli prvu poziciju na tabeli Regionalne lige.

Posle meča prvi strateg crno belih Vlada Jovanović nije krio zadovoljstvo.

-Od prvog do poslednjeg minuta smo jako ozbiljno pristupili utakmici. Ne samo na današnjem susretu, već i u pripremi, u koju smo krenuli još od utakmice sa Zadrom. Svi znaju da je u slučaju pobede ili poraza, ovaj meč donosio prvo odnosno drugo mesto, što je vrlo važno za nastavak takmičenja i odlazak na fajnal for. To su dve ekipe koje su do ovog trenutak prvoplasirane u NLB ligi i sigurno je da je ovo bio derbi – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Oklahoma izjednačila protiv Hjustona, odlučiće sedma utakmica

Trener košarkaša iz Humske 1 nastavio je izlaganje.

-U prvoj četvrtini smo pokušali sa agresivnošću preko celog terena i brzim kontranapadima da kontrolišemo rezultat, što smo i uspeli. Druga deonica, ono u čemu bi trebalo da budemo najboji, pre svega u skoku u odbrani i napadu, nekoliko puta smo ispali iz dobre kontrole defanzivnog skoka i iz tog razloga Krka je uhvatila nekoliko defanzivnih lopti i pretvorila ih u lake poene, što je utakmicu uvelo u egal. U trećoj i četvrtoj četvrtini, na momente smo bili bolji mi, na momente oni. Mi uvek pokušavamo da odigramo jako duboko na „post-ap“ igru dole, da pokušamo preko svojih centara i visokih trojki da valorizujemo svoju prednost u visini i snazi i postižemo lake poene iz reketa. Ono što je odgovor svih ekipa na tu našu igru je uska odbrana, a mi smo danas tu usku odbranu uspeli da kaznimo šutem za tri poena koji je bio 38%. To je ono što se razlikovalo u našoj igri u odnosu na prethodne utakmice. Za nas je to novina i nadam se da ćemo, ako ne da napredujemo u tom elementu, onda sigurno da pokušamo da budemo što standardniji. Mislim da su svi i grači pristupili jako ozbiljno utakmici i čestitam im na dobro odrađenom poslu.

Povezana vest:  Majkl Džordan se ponovo oženio

Na kraju je Jovanović rekao.

-Žao mi je što se Simon Petrov povredio, to je bilo u samom finišu, u tom trenutku ishod utakmice je bio jasan, nije bilo neizvesne završnice. Nisam dobro ni video iz naše pozicije kako je sve izgledalo. Nadam se da će se brzo oporaviti – rekao je posle utakmice u Novom Mestu Vlade Jovanović.

Povezana vest:  Završen četvrti turnir City basket