euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Pobede domaćina u prvim utakmicama četvrtfinala

 

Košarkaši Olimpijakosa, Barselone, Kahe Laboral i Real Madrida zabeležili su večeras na svojim terenima pobede u prvim utakmicama četvrtfinala Evrolige. Prvi mečevi doneli su uzbudljive i kvalitetne mečeve, ali je vest večeri svakako to što je Olimpijakos pobedio stalnog šampiona Italije Montepaski sa čak 89:41.

Obično aktivan i agresivan tim Montepaskija postigao je samo devet poena za poluvreme, a tokom cele utakmice ubacio je samo 12 koševa iz polja, od čega tri za tri poena.

Najuzbudljivija utakmica odigrana je u Barseloni, u kojoj je evropski prvak pobedio Panatinaikos sa 83:82. Katalonski tim vodio je tokom prvog poluvremena, da bi atinska ekipa do poslednje četvrtine napravila preokret i povela.

Povezana vest:  Ivković: Nikad nisam imao težu situaciju sa povredama

Barsa je u finišu napravila seriju od 11:0 i povratila prednost, Panatinaikos je uspeo da priđe na poen zaostatka na 1,7 sekundi pre kraja, ali je Dimitris Dijamantidis promašio šut iz daljine za pobedu.

Najefikasniji u Barseloni bili su Huan Karlos Navaro sa 13 i Jaka Lakovič sa 12 poena, dok je Kosta Perović utakmicu završio sa šest poena. Panatinaikos je predvodio Dijamantidis sa 26 poena.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Kragujevčani sigurni protiv Zadra

Kaha je uglavnom ubedljivo vodila protiv Makabija na svom terenu u prvom poluvremenu, ali se izraelski tim u drugom poluvremenu vratio u igru, ali nije imao snage za preokret.

Milan Mačvan je počeo meč u prvoj petorci za Makabi, ali je u igri proveo manje od četiri minuta, bez poena, bez skokova i sa dve izgubljene lopte. Nemanja Bjelica nije igrao za Kahu.

Real Madrid je na svom terenu u španskom derbiju pobedio Valensiju sa 71:65. Gosti su vodili skoro sve vreme, a Real se držao zahvaljujući boljem skoku i agresivnijoj igri, da bi u finišu proradio i napad, tako da je domaći tim uspeo da izjednači.

Povezana vest:  Cedevita pobedila Krku

Meč je rešio 20-godišnji Crnogorac Nikola Mirović, koji je sa pet vezanih poena doneo preokret i pobedu Realu.

Sledeće utakmice igraju se u četvrtak, a na završni turnir u Barseloni plasiraće se timovi koji prvi dođu do tri pobede.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala:

Olimpijakos – Montepaski 89:41

Barselona – Panatinaikos 83:82

Real Madrid – Valensija 71:65

Kaha Laboral – Makabi 76:70