Adam_Malysz_fot_Samo_Vidic_Red_Bull_Content_Pool

POSLEDNJI SKOKOVI SJAJNOG SKI SKAKAČA

Adam Mališ završava svoju karijeru – poslednji skokovi na Adam’s Bull’s Eye

Adam Mališ – jedan od najboljih poljskih sportista i jedini ski skakač koji je osvojio Svetski kup tri puta za redom – završava svoju sportsku karijeru. Ovo će se zvanično dogoditi 26. marta u mestu Zakopane u Poljskoj – na mestu na kojem je svojim nastupima oduševljavao poljsku publiku. Dešavanje pod nazivom Adam’s Bull’s Eye neće biti samo veliki pozdrav sjajnom čoveku od strane njegovih sportskih kolega, fanova, poljskih vlasti i poznatih ličnosti, već i Adamovo poslednje dešavanje u kojem će izvesti ski skokove, kao i veoma neobično takmičenje. Najbolji svetski ski skakači (uključujući Tomasa Morgenšterna i Gregora Šlirenzauera) takmičiće se u skakanju na metu, gde će se pobednik odrediti na osnovu preciznosti, a ne kao obično, na osnovu postignute daljine.

Povezana vest:  Akcija „Sportom protiv nasilja" posetila Aranđelovac

Adam_Malysz_fot_GEPA-Pictures_Red_Bull_Content_Pool

Prošle nedelje (20.03.2011.) Mališ je po poslednji put stao na podijum – osvojivši treću poziciju u sveukupnom plasmanu na Svetskom kupu 2011. Ovaj sportista iz malog poljskog mesta Visla, osvojio je najviše titula u istoriji individualnog svetskog šampionata i sada, posle 17 godina sjajnih sportskih uspeha, odlučio je da napusti ski skokove i bavi se drugim izazovima u životu. Ovo je zvanično bilo objavljeno na Svetskom kupu u Oslu 3. marta.

„Dosta sam postigao u sportu, jedino što nisam osvojio je olimpijsko zlato. Još uvek nisam odlučio čime ću se baviti u budućnosti. Siguno ću tražiti nove izazove. Zaista volim adrenalin i život u brzoj traci. Za sada sam fokusiran na dešavanje u Zakopanu. Nakon 26. marta, ujutru ću otići u svoju baštu i raditi malo u njoj, nakon toga ću smisliti šta ću sledeće. Možda ću otići na odmor“, rekao je Mališ.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Sremski derbi na otvaranju

Adam_Malysz_fot_Samo-Vidic_Red_Bull_Content_Pool_

26. marta, samo nedelju dana nakon poslednjeg takmičenja u sezoni u Planici, velika imena svetskog ski skakanja i Adamovi prijatelji, okupiće se u Zakopanu kako bi učestvovali u velikom oproštaju od Adama i rekli „zbogom“ svom izvanrednom sportskom kolegi. Tu će biti Tomas Morgenštern, Gregor Šlirenzauer, Džejn Ahonen, Majkl Urman, Volfgang Loicl, Robert Kranjec, Martin Šmit i mnogi drugi koji će pokazati svoje veštine u preciznom skakanju i proslaviti sjajan kraj fenomenalne karijere.

Adam_Malysz_fot_mirjageh_Red_Bull_Content_PoolViše od 20 ski skakača će se takmičiti na Vielka Krokiev u dve serije takmičenja ciljanog ski skakanja (Target Ski Jumping). Svi učesnici će izvlačiti daljinu na licu mesta, zatim podesiti odgovarajući nivo startne pozicije i konačno skočiti kako bi postigli očekivanu daljinu što je preciznije moguće. Biće ocenjivani rezultati najpribližniji zadatom cilju.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Pobeda Partizana na startu superfinala plej of-a prvenstva Srbije

Tokom dešavanja 21000 fanova ski skokova imaće jedinstvenu priliku da gledaju dodatnu zabavu koju će pružiti Flying Bulls: akrobatski nastup Bolkova BO-105 i padobranskih skokova Red Bull Sky Dive tima.

U Zakopanu će se održati još jedno neobično dešavanje: akcija pod nazivom „Cela Poljska nosi brkove“, u kojoj će fanovi, sportske i TV zvezde, kao i ostali uvaženi gosti, u znak zahvalnosti Mališu na njegovim brojnim sportskim uspesima i emocijama, nositi brkove. Akciju su započeli Adamovi fanovi na Facebook-u, koji su su okačili svoje fotografije sa brkovima na svojim profilima i stranicama fanova.