Marakana

Maksimalne mere bezbednosti na „Marakani“

 

Dolazak premijera Rusije Vladimira Putina na prijateljsku utakmicu između mladih timova Crvene zvezde i Zenita, koja će se odigrati sutra od 18. časova pratiće izuzetno visoke mere bezbednosti, potvrdio je danas portparol „crveno-belih“ Marko Nikolovski.

Nikolovski je na današnjoj konferenciji za medije izjavio da će ruski premijer na stadion Crvene zvezde stići neposredno uoči početka meča i da će ga dočekati predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić i prvi čovek fudbalskog kluba Vladan Lukić.

Povezana vest:  Tores se nada pozivu u reprezentaciju Španije za SP

-Dolazi nam izuzetno drag gost, čovek koji se nalazi u vrhu svetske hijerarhije važnih ličnosti i zato će mere bezbednosti biti na najvišem mogućem nivou. Gospodin Putin biće smešten u jednoj od dve centralne lože, a utakmicu će posmatrati onoliko koliko mu obaveze budu dozvolile – rekao je Nikolovski.

U društvu ruskog premijera biće i visoki funkcioneri države Srbije, ali u Crvenoj zvezdi nisu mogli da preciziraju da li će utakmici prisustvovati predsednik, premijer ili neko od ministara.

Povezana vest:  Ronaldinjo: Moj san je da igram na SP u Južnoj Africi

Ulaz na stadion Crvene zvezde biće besplatan, kapije se otvaraju od 14. časova, a zbog velikog interesovanja biće otvorena i južna tribina, što znači da bi na stadionu trebalo da bude između 20.000 i 30.000 navijača.

-Očekujemo spektakl sa puno osmeha, aplauza i međusobnog uvažavanja jer nam u goste dolazi čovek koji je omiljen u našem narodu – istakao je Nikolovski.

Povezana vest:  KVALIFIJKACIJE ZA EP 2016, Rezultati utakmica u kvalifikacijama za EP 2016. godine

Utakmica mladih timova Crvene zvezde i Zenita početak je saradnje dva kluba, koje veže ruska kompanija „Gasprom“ , vlasnik šampiona Rusije iz Sankt Peterburga i generalni sponzor beogradskih „crveno-belih“.