nba_novi_logo

NBA VESTI

Memfis poveo protiv San Antonija sa 3-1

 

Deklasirali su kod kuće košarkaši Memfisa San Antonio Spurse sa 104:86 u četvrtom meču četvrtfinalne serije doigravanja u Zapadnoj konferenciji NBA lige, i poveli sa 3-1. Sastav iz Tenesija je na domak prve pobedničke serije u doigravanju i u istoriji kluba, i to kao osmorangirana ekipa. Prvu priliku za konačnu pobedu igrači Lionela Holinsa imaće u sredu u San Antoniju. Ako im se posreći postaće druga ekipa u istoriji NBA doigravanja koja je sa osmog mesta prošla prvi krug. Golden Stejt Voriorsi na identičan način, posle šest utakmica, iznenadili su Dalas Maverikse, tada najbolji tim lige, u doigravanju 2007. godine.

Povezana vest:  Gašić trener valjevskog Metalca

Prvo ime pobedničkog sastava u ponedeljak je bio Majk Konlej, sin nekadašnjeg istoimenog olimpijskog pobednika u troskoku, sa 15 koševa i sedam asistencija. U napadački uravnoteženoj domaćoj ekipi Darel Artur upisao je 14, Toni Alen 12, a Zak Randolf i O. Dž. Majo po 11 koševa. Tony Parker predvodio je Spurse sa 23 koša.

Klub koji se 2001. godine preselio u Memfis iz Vankuvera u prvoj utakmici serije upisao se u istoriju, premijernu pobedu u doigravanju, a u trećoj je utakmici došao i do prve domaće pobede u drugom delu sezone. Ovo je klubu četvrto doigravanje.

Povezana vest:  Džonson: Džordan najbolji u igri jedan na jedan

Do treće pobede u petoj utakmici serije su došli Dalas Maveriksi, koji su na svom parketu nadigrali Portland Trail Blajzerse 93:82. Dirk Novitcki bio je najbolji u pobedničkim redovima sa 25 koševa i osam skokova, Tajson Čandler je dodao 14 koševa uz 20 skokova, što je njegov rekord u doigravanju, dok je Džejson Kid podelio 14 dodavanja za koš.

Povezana vest:  FAJNAL 4 ABA LIGA, Šarić: Verovatno najznačajnija pobeda u karijeri

Serija se seli u Portland, gde će se u četvrtak igrati šesta utakmica. Oregonski sastav dobio je Teksašane u sve četiri utakmice ove sezone igranima u Portlandu.

NBA doigravanje, prvi krug, Zapadna konferencija:

Memphis (8) – San Antonio (1) 104-86 (Conley 15k, 7a / Parker 23k)

(Memphis vodi 3-1 u seriji)

Dallas (3) – Portland (6) 93-82 (Nowitzki 25k, 8s / Wallace 16k, 9s)

(Dallas vodi 3-2 u seriji)

Denver (5) – Oklahoma City (4) 104-101 (Lawson 27k / Durant 31k, 5s)

(Oklahoma City vodi 3-1 u seriji)