Vlada_Jovanovic_KK_Partizan

SUPERLIGA SRBIJE

Partizan dočekuje FMP

 

Nakon osvajanja drugog trofeja u sezoni, petu uzastopnu titulu prvaka Jadranske lige, izabranike Vlade Jovanovića očekuje nastavak takmičenja u domaćem šampionatu. U 9. kolu Superlige ekipa Partizana mt:s dočekuje FMP Železnik. Timovi se veoma dobro poznaju, ove godine su se sastali u finalu Kupa Radivoja Koraća i u drugom kolu srpskog prvenstva. Obe utakmice crno-beli su završili u svoju korist, a njihov poslednji susret odigran je u Železniku kada je parni valjak slavo rezultatom 76:67.

U državnim prvenstvima Partizan i FMP ukupno su odigrali 31 utakmicu. Od toga su crno-beli 24 puta odneli pobedu nad sutrašnjim rivalom, dok je klub iz Železnika sedam puta slavio.

Povezana vest:  NBA VESTI, Stern: Bez utakmica NBA lige za Božić

-Čeka nas jako teška utakmica, pre svega jer idemo na veoma motivisanog protivnika. Posle osvojenog trofeja, biće teško motivisati tim. Pozitivna energija nakon uspeha treba da se pretvori i u veliki rad, da to prenesemo na utakmice koje nam predstoje. Postoji opasnost od opuštanja, kriza novog početka, nakon jednog završenog posla. Postoji opasnost da te prve treninge i utakmice ne shvatimo ozbiljno i ne uđemo sa potrebnom dozom opreznosti. FMP je posle promene trenera imao potreban period uklapanja, navikavanja ekipe na trenera, pa su u tom periodu imali i nešto lošije rezultate. Bore se za četvrto mesto i posle tih prvih utakmica i početka Superlige došli su do svoje igre, praktično je period adaptacije prošao i odigrali su solidne utakmice. Ulaze u drugi deo domaćeg prvenstva jako motivisano, potrebne su im sve pobede kod kuće, a moraju da ostvare i neku pobedu na strani da bi došli do cilja, Jadranska liga iduće godine. Čeka nas jako kvalitetna ekipa sa dobrim trenerom, jako motivisana, jer neko svoje pravo na grešku su potrošili i svaka im je utakmica jako važna – istakao je trener crno-belih Vladimir Jovanović.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Pobede Metalca i Mege u 13. kolu KLS

Utakmica 9. kola Superlige će se odigrati u sredu 27. aprila sa početkom u 20 časova. Specijalne gošće na utakmici biće košarkašice Partizana Galenika koje su ostvarile veliki uspeh, drugi put za redom osvojile su titulu prvaka države.

Uprava KK Partizan mt:s je odlučila da ulaz na tribune za sutrašnju utakmicu bude slobodan, kao poklon našim navijačima povodom osvajanja pete uzastopne titule prvaka Jadranske lige. Ulaznice za parter biće u prodaji dva časa pre početka utakmice po ceni od 200 dinara.

Povezana vest:  Teodosić: Nikada neću dovoditi u pitanje igranje za Srbiju