zvezda_okk_10_kolo

SUPERLIGA SRBIJE

Zvezda lako pobedila OKK Beograd

 

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu OKK Beograd sa 90:70 (27:18, 16:21, 27:9, 20:22), u utakmici 10. kola Košarkaške Lige Srbije. Zvezdu su do pobede doveli Nemanja Nedović sa 20 poena, Sava Lešić sa 17 poena i 14 skokova i Uroš Nikolić sa 17 poena i 12 skokova. Istakli su se Boris Bakić sa 16 poena i Vujadin Subotić sa 14.

U poraženom timu Srđan Živković postigao je 19, Slobodan Dunđerski 13, a Dragan Zeković 11 poena. Zvezda posle 10 kola ima po pet pobeda i poraza, dok je OKK Beograd ostvario učinak od tri pobede i sedam poraza.

Povezana vest:  Džikić: Ako nećes - ne možeš

Pre početka utakmice u Pioniru grupa navijača Zvezde je uručila košarkašu Urošu Nikoliću sliku zbog dobrog zalaganja tokom sezone.

Zvezda je početkom prve četvrtine serijom od 12:0 došla do sedam razlike – 17:7 i zahvaljujući Lešiću i Nikoliću prednost je sačuvala do kraja deonice. Prvi deo igre obeležile su i tri lične greške Nemanje Nedovića, koje je zaradio za manje od tri minuta.

Povezana vest:  Krka sigurna protiv Levskog

OKK Beograd se u drugoj četvrtini vratio u igru dobrim šutem za tri poena i čvrstom odbranom, ali je Lešić u završnici sa dve brze kontre ponovo doneo prednost Zvezdi, koja je u drugo poluvreme ušla sa četiri poena prednosti – 43:39.

Zvezda je u prvom poluvremenu iz osam pokušaja pogodila dve „trojke“, dok je OKK šutirao 6/13. Crveno-beli su utakmicu prelomili u trećoj četvrtini kada su dozvolili protivniku da u tom delu postigne samo devet poena. Dobrom igrom u odbrani, ali i u napadu Zvezda je stekla i 22 poena prednosti.

Povezana vest:  NLB REGIONALNA LIGA, U Hemofarmu očekuju još jednu neizvesnu utakmicu

Tokom tog dela igre viđena je najlepša akcija na meču kada je Bakić „ukrao“ loptu protivničkom igraču i iza leđa asistirao Nedoviću za 64:45.

U poslednjoj četvrtini Zvezda je igrala atraktivno i do kraja rutinski sačuvala veliku prednost, a trener Saša Nikitović je pružio priliku mladim igračima. U sledećem kolu, u sredu, Crvena zvezda će igrati na gostovanju protiv Metalca, a OKK Beograd kao gost protiv aktuelnog šampiona Partizana.