nikitovic_zvezda_okk

Nikitović zadovoljan pobedom

 

Trener Crvene zvezde Saša Nikitović rekao je da su njegovi košarkaši večeras ostvarili važnu pobedu nad OKK Beogradom, ali da plasman u plej-of ne zavisi od rezultata njegovog tima. Košarkaši Crvene zvezde pobedili su OKK Beograd sa 90:70 i ostvarili petu pobedu u 10 utakmica u Košarkaškoj Ligi Srbije.

-Ostvarili smo bitnu pobedu posle dva poraza. Nismo želeli da dozvolimo protivniku da uđe u svoj ritam i u tome smo uspeli. Nametnuli smo svoj stil igre u svim segmentima, igrali smo sa malo izmena, jer znamo da je OKK dobar kada uđe u egal završnicu, i u tome smo uspeli – rekao je Nikitović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Olimpija pobedila Cedevitu u Ljubljani

Zamoljen da prokomentariše to što su igrači koji su u njegovom timu u igru ulazili sa klupe, postigli samo šest poena, Nikitović je rekao da „se pobedi ne gleda u zube“.

-Na klupi sam imao trojicu juniora i uvek čestitam svim igračima koji sede na klupi zbog pozitivne energije, a pobedi ne gledam u zube – rekao je on.

-Da smo pobedili OKK u prvom delu sezone sami bismo krojili svoju sudbinu, ovako moraju neki drugi rezultati da se poklope – rekao je Nikitović upitan o šansama njegovog tima da se plasira u plej-of domaće lige.

Povezana vest:  Otkazana cela ženska sezona u Izraelu

Košarkaš Zvezde Uroš Nikolić koji je večeras postigao 17 poena i imao 12 skokova, rekao je da je njegova ekipa ispravila greške iz utakmice u prvom delu sezone protiv OKK Beograda.

-Ostvarili smo važnu pobedu. ‘Opekli’ smo se u prvom delu lige kada smo izgubili od OKK Beograda, a sada smo ispravili greške iz te utakmice – rekao je Nikolić i zahvalio navijačima na poklonu koji su mu uručili pre utakmice zbog dobrog zalaganja tokom sezone.

Povezana vest:  Radonjić: Đorđević nas jako dobro poznaje

Trener OKK Beograda Marko Ičelić rekao je da je njegovoj ekipi nedostajala želja za pobedom.

-Imali smo koncentracije i snage do sredine treće četvrtine, ali u nastavku nismo umeli da se ‘vratimo u meč’. Uvek smo bili tim, a ova utakmica je pokazala da su neki lični interesi važniji od toga. Nedostaja nam je želja za pobedom – rekao je Ičelić i ocenio da Zvezda zaslužuje da se takmiči u Jadranskoj ligi.