nba_novi_logo

NBA VESTI

Majami poveo sa 3:1, Oklahoma izjednačila na 2:2

 

Košarkaši Majamija su u noći između ponedeljka i utorka pobedili posle produžetka Boston sa 98:90 i poveli sa 3:1 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Lebron Džejms sa 35 poena i 14 skokova, a dobru partiju pružili su i Dvejn Vejd sa 28 poena i devet skokova i Kris Boš sa 20 poena i 12 skokova.

„Velika trojka“ Majamija je tako u četvrtoj utakmici postigla 83 od ukupno 98 poena ekipe i imala 35 od 45 skokova. Njih trojica su postigli svih 12 poena za Majami u produžetku, dok su Seltiksi ubacili samo četiri poena, uz šut 1/6 i čak 18 izgubljenih lopti.

Povezana vest:  Partizan večeras u Morači

Pol Pirs postigao je 27 poena i imao osam skokova, Rej Alen dodao je 17, a Kevin Garnet sedam i 10 skokova za Boston. Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić nije igrao. Boston je u poslednje tri sezone dva puta igrao u NBA finalu i moraće da pobedi u tri uzastopne utakmice, od kojih dve u Majamiju, kako bi stigao do finala Istočne konferencije.

Povezana vest:  EVROLIGA, ŽREB, Partizan u trećem "šeširu"

Peta utakmica igra se u sredu uveče u Majamiju.

Košarkaši Oklahome pobedili su posle tri produžetka Memfis sa 133:123 i izjednačili na 2:2 u polufinalu Zapadne konferencije.  Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rasel Vestbruk sa 40 poena, pet skokova i pet asistencija, dok je odličnu partiju pružio i Kevin Durant sa 35 poena i 13 skokova. On je u trećem produžetku postigao šest poena.

Povezana vest:  Dačić: Partizan i Zvezda treba da se privatizuju

Zek Rendolf postigao je 34 poena i imao 16 skokova za poraženi tim, a Mark Gasol 26 poena i čak 21 skok.

Peta utakmica na programu je u sredu uveče u Oklahomi. Pobednik duela će u finalu konferencije igrati protiv Dalasa, koji je sa 4:0 izbacio aktuelne šampione Los Anđeles Lejkerse.