djoric_i_treneri_trofej

VRUĆE TEME by BOJAN ĐORĐEVIĆ

Posle Đore, opet Bata Đora

 

Jedan je Milovan Đorić, jedan je Milovan Đorić…  Takvog tipa Srbija nema! Koliko je neuspešan, arogantan i društveno opasan to znaju i ljudi kojima fudbal nije posle žena najvažnija stvar u životu. Svi „kvaliteti“ čuvenog  „srpskog beka“ i užičkog konobara  su opšte poznati ali je vodeći srpske kadete na Evropskom prvenstvu otišao korak dalje. Koliko daleko da mi je postao na čudan način i simpatičan, pošto gleda nekoliko miliona domaćih fudbofila i baš nas zajebava… Prostački rečeno, ne samo da nam sere po glavi, nego nas i razmazije sa „blatom“…

Uspeo je da nas Đora dovede do četvrtog mesta u grupi sa četiri tima i da ubije volju za životom „generaciji 94“  koja je trebala da se prestavi na EP u svojoj zemlji. Hvalio se Đora da cela generacija slabo viđa školu i da će od  njih nešto biti. Uspeo je da ubedi sve oko sebe da će njegovi klinci leteti po terenu posle priprema koje su trajale DESET MESECI. Izgleda da je Đorić,inspirisan godinama kada je rođen(1943.), zavoleo vojne akcije, pa je tražio da kadeti  budu na pripremama vremenski više nego što traje vojna obaveza u Srbiji. I posle novog blamiranja Bata Đora se samo cinično nasmejao i rekao:

Povezana vest:  Bivši fudbaler Australije pronađen mrtav

-Svu odgovornost primam na sebe. Na kraju sam trenerske karijere, a pred ovim momcima je svetla budućnost.

Rekavši to Đora je uspeo da kao siva eminencija fudbalske organizacije pokaže svoj životni mota. On je jednostavno uspeo da sebe opravda tako što se proglasio  fudbalskim penzionerom. Sa takvim stavom svaki direktor uglednog preduzeća može poslednjeg radnog dana da postavi  TNT u svojom firmi i da sve ode u k… peršun.

Svi kojima fudbalnije religija, upoznali su već Đoru Nedodirljivog od Zlatibora, kao fudbalskog „stručnjaka“,  kada je vodeći  neuspešno selekciju Salvadora zaslužio da bude čelni čovek mlade reprezentacije. Tada je Bata Đora uspeo da generaciju Perice Ognjenovića i  Dejana Stankovića NEodvede na završni turnir a još je veći „stručnjak“ postao kada je trenirajući  „A“ selekciju patentirao samo njemu znanu  formaciju 6-4-0 jureći rezultat, …Uspeo je Bata Đora i da Dejana Stankovića prekomanduje kao centarfora, da mladu reprezentaciju izblamira na „Marakani“ kada je poražen od Hrvata sa 2:6,da se hvali činjenicom da je kao zakleti partizanovac bio ponos navijača Zvezde, …

Povezana vest:  Kompani: Mančester siti se ne plaši Barselone

Ipak, nije se sam Bata Đora imenovao za silne funkcije koje je imao u kući fudbala. Izgleda da Đorić u Savezu nije bio samo domar ili baba sera, mada je često svoje saradnike kinjio oko beznačajnih stvari kao što je utrošak flaširane vode ili rezervacija hotela… Šteta koju nam je Đora doneo je velika ali je jedino logično objašnjenje zbog čega je Milovan „sveta krava FSS“  njegov talenat za lobiranje  u fudbalskoj provinciji.

Povezana vest:  Nejmar kritikovao način treniranja u Brazilu

Guglajući biografiju Bata Đore saznao sam ko je uspeo da nas fudbalski ubije. To je čuveni „Čiča“ (Miljan Miljanić), koji je iz Užica doveo malog Milovana u Beograd rekavši mu:

-Znamo da navijaš za Partizan ali ćeš igrati u Zvezdi!

E, da to nije Čiča rekao, verovatno bi naša selekcija bila svetski prvak bar jednom ili dvaput. Pa lako je Brazilcima, oni nemaju Bata Đoru. Ovako samo možemo da napišemo na kancelariji FSS na Terazijama: „Da je Pera otišao u policiju“.

Kada je Đorić imenovan za selektora kadeta priznati  trener Branko Stanković je rekao i pogodio:

-Uz ovog mufljuza Đorića deca će zaboraviti i da hodaju a kamoli da igraju fudbal.

Ukoliko vidite Melega, Ožegovića ili nekog drugog klinca kako se teturaju gradskim ulicama, nemojte da se začudite…