Red Bull King of the Rock

Red Bull King Of The Rock traži najbolje košarkaše u Kragujevcu i Čačku

 

Ovog vikenda nastavlja se serija kvalifikacionih košarkaških turnira Red Bull King Of The Rock. Drugi po redu turnir održaće se 14. maja na terenu Koš u Kragujevcu dok će treći turnir biti održan u nedelju 15. maja na terenu Žale u Čačku sa početkom u 12 časova.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio osigurao prvo mesto pred početak plej-ofa

Predstojećeg vikenda nastavlja se serija kvalifikacionih košarkaških turnira Red Bull King Of The Rock. Na terenima Koš u Kragujevcu 14. maja i Žele u Čačku 15. maja, 128 igrača boriće se za učešće na finalnom turniru u Beogradu. Po 12 najboljih igrača iz oba grada imaće priliku da se bore u finalu za naslov prvaka Srbije u uličnoj 1 na 1 košarci i odlazak na svetsko finale koje će se održati u poznatom zatvoru Alkatraz u San Francisku u Americi. Turniri u oba grada počinju u 12 časova.

Povezana vest:  Džikić: Velikom energijom do pobede protiv Zadra

S pravom možemo očekivati dobre utakmice u oba grada. Ipak je Kragujevac grad iz kog dolazi klub sa najvećom progresijom u istoriji naše košarke – KK Radnički, dok je grad na Moravi rodno mesto Dragana Kićanovića legend srpske košarke.

Nakon Kragujevca i Čačka, 21. maja Red Bull King Of The Rock se seli u Novi Sad na terene na Štrandu, a beogradske kvalifikacije održaće se 28. maja na Kalemegdanu. Finalni turnir održaće se dan kasnije. Prvi kvalifikacioni turnir održan je prošlog vikenda u Nišu, a pobednik je bio Andrija Pavićević (17), mladi košarkaš KK Konstantin.

Povezana vest:  Lovernj: Želim srpskim košarkašima medalju u Riju