dwyane_wade

NBA VESTI

Dvejn Vejd: Ovo je posao, neću spavati u svom domu u Čikagu

U finalu Istočne konferencije NBA lige će igrati najbolje dve ekipe tog dela lige u osnovnom delu sezone. Čikago je u polufinalu izbacio Atlantu, dok je Majami bio bolji od Bostona.

U Čikagu se 1982. rodio Dvejn Vejd, ali je od 2003. godine, kada je zakoračio u NBA ligu, član Majamija. Sastav s Floride ga je kao peti izbor uzeo na draftu te godine, a samo tri sezone kasnije je vodio Majami do NBA krune, jedine koju imaju u svojoj istoriji.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Igrači Hemofarma ostali bez grejanja u autobusu

Tada je Dalas u velikom finalu vodio protiv Majamija 2-0, no gotovo isključivo zaslugama Vejda Majami je dobio četiri utakmice u nizu i proslavio naslov prvaka. Vrlo je realno da se ove sezone ponovi takav finale, ali Majami prvo mora preskočiti Čikago u finalu Istoka.

-Dolazim kući, to je činjenica. Ali, ovo je isključivo posao. Ovom prilikom u Čikago dolazim da obavim posao i nadam se da ću zajedno sa svojim saigračima samo jednom morati doći u moj grad. To bi trebalo da znači da ćemo dobiti 4-0, ali bih potpisao bilo kakvu pobedu – rekao je Vejd i dodao:

Povezana vest:  Skopski Karpoš sokoli ozvaničili učešće u košarkaškoj ABA ligi

-Ne, neću spavati kod kuće. Moje je mesto sa saigračima u hotelu.