NenadTanasijevic_pobednik

RED BULL KING OF THE ROCK

Nenad Tanasijević pobednik u Čačku

NenadTanasijevic_tegetmajica_NikolaVujovi__sivamajicaU nedelju na terenu košarkaškog kluba „Žele“ u Čačku održan je treći kvalifikacioni Red Bull King of the Rock turnir. Pobednik turnira je Nenad Tanasijević (26) član košarkaškog kluba „KK Kg Student“ iz Kragujevca. Narednog vikenda turnir se seli u Novi Sad.

Po izuzetno vrućem danu, na terenu „Žale“ u Čačku održan je treći po redu kvalifikacioni turnir Red Bull King of the Rock. Iako do sada nisu bili osuđivani, 64 igrača su se borili za 12 mesta koja obezbeđuju učešće na finalnom turniru u Beogradu i mogućnost da se bore za odlazak u zatvor!

Povezana vest:  Sinovec: Moramo da pobedimo sve utakmice kod kuće

Kvalifikacije u Čačku obeležio je Nenad Tanasijević (26) član košarkaškog kluba „KK Kg Student“ iz Kragujevca.

Svoju superiornost na Red Bull King of the Rock turniru potvrdio je i u finalnom meču. U uzbudljivoj finalnoj utakmici, Tanasijević se sastao sa Nikolom Vujovićem (17) članom „KK Žele“. Po prvi put pobednik kvalifikacionog turnira bio je poznat nakon produžetka. Iako je Tanasijević imao 6 poena prednosti 45 sekundi pre kraja, Vujović je sa dve uzastopne trojke uspeo da izjednači rezultat na 10:10 i izbori produžetak. U produžetku koji je trajao 2 minuta, Tanasijević je napravio seriju od 6:0. Vujović je po receptu iz regularnog dela uspeo da smanji prednost na 16:13. Do kraja produžetka, Tanasijević je prodorom stigao do prednosti od 18:13, Vujović odgovorio još jednom trojkom da bi poslednjim ulazom Nenad postavio konačan rezultat 20:16.

Povezana vest:  Gurović napustio klupu FMP-a

Na turniru u Čačku, Nenad Tanasijević je imao prosek od 13 poena po utakmici, dok je prosek Nikole Vujovića u 6 utakmica bio 13,16 poena.

Pored finalisita, za turniru u Beogradu kvalifikovali su se još i Jovan Marković, Ljubomir Marković, Darko Maksimović, Miloš Janković (član mlade košarkaške reprezentacije Srbije), Ilija Vulović, Ilija Vesić, Jovan Đurašević, Uroš Mijajlović, Bogdan Jovanović, Slobodan Smiljanić.

Povezana vest:  Srbija među nosiocima žreba za Evropsko prvenstvo

Plasman na turnirima po gradovima je bitan jer najboljim igračima obezbeđuje bolje pozicije na startu završnog turnira.

Četvrti Red Bull King of the Rock turnir održaće se 21. maja na terenu „Štrand“ u Novom Sadu. Poslednje kvalifikacije održaće se u Beogradu 28. maja, dan pre finalnog takmičenja na kome će nastupiti najbolji igrači iz svih gradova.