jovanovic_savetuje_igrace

Jovanović imao sitne zamerke na igru uprkos pobedi Partizan

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović pohvalio je pristup svojih igrača u večerašnjoj pobedi protiv Hemofarma i rekao je da „zadovoljan uz manje zamerke na igru u trećoj cetvrtini“.

-Čestitam igračima što su od prve sekunde odigrali po dogovoru i sa pravim pristupom. Jedino što nismo baš najbolje reagovali na 20 poena prednosti u trećoj četvrtini, kada je trebalo da završimo utakmicu, a mi smo je nekako ‘odradili’ – rekao je Jovanović novinarima posle prve utakmice finalne serije Superlige Srbije.

Povezana vest:  Partizan počeo pripreme, KSS skida suspenziju

Partizan je večeras u hali Pionir pobedio Hemofarm sa 85:60, a sledeća utakmica se igra u nedelju u Vršcu.

Trener Partizana je rekao da se nada da će se ekipa mentalno oporaviti i da se neće desiti situacija kao u polufinalu, kada je FMP Železnik dobijen velikom razlikom, ali je usledio poraz.

-Ja znam da će Hemofarm reagovati. Ova razlika nas opušta, a njih motiviše. Znam da će protivnik igrati agresivnije, pre svega u odbrani. Mi moramo da se prvenstveno mentalno i psihički pripremimo, ali u Vršcu se nećemo pitati samo mi – kazao je Jovanović.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dirk Novicki doneo pobedu Dalasu

Trener Hemofarma Željko Lukajić je rekao da nema šta da zameri svojim igračima i da su odigrali koliko su mogli protiv apsolutnog favorita.

-Jedino što možda mogu da zamerim jeste da nam je nedostajalo malo žestine i nadam se da ćemo to popraviti u drugoj utakmici… Inače, za mene su moji igrači već šampioni, kada su posle svega što se desilo ove sezone uspeli da dođu do finala – uz povrede i sijaset problema i neke druge ogromne stvari, za koje nemojte nikada da me pitate, jer vam ih neću reći – dodao je Lukajić.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Turci pregazili Francuze

Šampion Superlige će postati tim koji prvi dođe do tri pobede.