reprezentacija_prvi_trening

Pripreme košarkaša Srbije počinju 4. jula

 

Pripreme košarkaške reprezentacije Srbije za šampionat Evrope, koji će od 31. avgusta do 18. septembra biti održan u Litvaniji, počeće 4. jula, najavio je danas selektor Dušan Ivković.

Njegovi izabranici će se okupiti u Beogradu, gde će obaviti i uvodne treninge i nepohodna testiranja. Bazični deo priprema najbolji srpski košarkaši, za razliku od prethodne tri godine neće sprovesti u Italiji, nego u nemačkoj banji Rotenburg, od 10. do 23. jula.

-Glavni razlog za napuštanje Folgarije, u kojoj smo se pripremali za minule tri reprezentativne akcije, je zasićenje sredinom – precizirao je Ivković, koji smatra da će srpski državni tim imati maksimalne uslove u Nemačkoj.

Povezana vest:  Bjelica: Najlošija utakmica, svi moraju da daju doprinos

On je napomenuo da će u Rotenburgu biti odrađena tri mikrocikusa i dodao da su za sprovođenje svakog od njih potrebna četiri dana.

-Osim treninga, planiram da u to vreme obavim mnogo individualnih razgovora sa igračima što je veoma bitno za nastavak priprema – naglasio je Ivković.

Iskusni stručnjak povešće 25. jula učenike na drugu fazu priprema u Vršac, gde će naš državni tim boraviti do 3. avgusta.

Sledi učešće na turniru „Kup šest naroda“ u Ljubljani. U velelepnoj dvorani „Stožice“ nadmetaće se selekcije bivših jugoslovenskih republika, a zanimljivo je da će prvi put od raspada zajedničke države sve učestvovati na šampionatu Evrope.

Povezana vest:  Juniorke Srbije u četvrtfinalu prvenstva Evrope

Nakon turnira u Sloveniji (6. – 9. avgust) reprezentaciju Srbije očekuje nastup na Efes Pilsen Kupu u Izmiru. Osim našeg tima i selekcije domaćina, na turniru koji će biti održan od 11. do 13. avgusta učestvovaće i Nemačka i Ukrajina.

Završne provere za kontinentalnu smotru najbolji srpski košarkaši imaće na veoma kvalitetnom turniru u Londonu, na kome će Ivkovićeva „četa“ odmeriti snage sa Hrvatskom, Kinom, Australijom, Francuskom i Litvanijom.

Srbija će u Londonu boraviti od 15. do 22 avgusta, zatim slede poslednji treninzi u našem glavnom gradu i polazak u Litvaniju 28. avgusta.

Povezana vest:  NBA VESTI, Njujork Niks najbogatiji tim u NBA ligi

Selektor je istakao da nije planirana zvanična utakmica koja bi poslužila kao ispraćaj srpskih reprezentativaca na šampionat „Starog kontinenta“.

-Cilj je odigramo što više mečeva na gostujućem terenu, kako bi se privikli na atmosferu. Moguće je da ćemo odigrati utakmicu zatvorenog tipa sa kombinovanom selekcijom ili nekim našim klubom, ali to bi bio susret zatvorenog tipa – zaključio je Ivković.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u B grupi u Šijauliji sa selekcijama Francuske, Nemačke, Letonije, Izraela i Italije.