nba_novi_logo

NBA VESTI

Minesota otpustila Kurta Rembisa

 

Klub Minesota Timbervulfs otpustio je danas Kurta Rembisa, posle tri meseca neizvesnosti oko statusa trenera najgoreg tima u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi (NBA). Rembis je tokom dvogodišnjeg boravka u Minesoti, za koju igra i srpski košarkaš Darko Miličić, imao učinak od 32 pobede i 132 poraza. Vulfsi su prošlu sezonu završili sa 17 dobijenih i 65 izgubljenih mečeva.

-Hvala Kurtu na doprinosu našem klubu i želim mu sve najbolje u budućim poduhvatima. Njegov dolazak pokazao je da smo bili ozbiljni u nameri da izgradimo konkurentan tim tokom vremena – rekao je predsednik košarkaških operacija Minesote Dejvid Kan.

-Napravili smo tokom protekle dve godine čvrsto jezgro mladih talenata sa lepom budućnošću. Nadam se da će Kurt dobiti svoj deo priznanja zato što je pomogao da se ti talenti razviju. Njegov doprinos neće biti zaboravljen dok budemo postajali bolji tim – rekao je funkcioner kluba.

Povezana vest:  U Laktašima mirno, čeka se početak finala

Kan je doveo Rembisa u Minesotu 2009. godine da bi podigao jednog od „večitih gubitnika“ lige. Minesota je, međutim, prošle sezone imala samo dve pobede više nego u godini pre nje, tako da je Kan odlučio da otpusti prvog trenera kojeg je doveo u tim.

Rembis je tada tražio četvorogodišnji ugovor da bi napustio svoj posao prvog asistenta Filu Džeksonu u Lejkersima. To znači da će vlasnik Glen Tejlor morati da nastavi da plaća trenera, a to može da ispadne još skuplje, pošto postoji opasnost da se sledeća sezona skrati ili ne igra uopšte.

Povezana vest:  Tomić: Samo čvrsta igra, bez padova koncentracije, donosi pobedu

-Zahvalan sam Glenu Tejloru na prilici koju mi je pružio. Tokom godina u kojima sam radio sa trenerima Džeksonom, (Petom) Rajlijem i (Kotonom) Ficsimonsom, naučio sam sve u usponima i padovima u ovom sportu. A danas je jedan od lošijih dana“, rekao je Rembis.

-Ubeđen sam, međutim, da će moj rad sa mnogim mladim igračima tokom poslednje dve godine početi da se isplaćuje Tejloru i navijačima Minesote. Sada kada dolaze novi igrači, budućnost kluba deluje svetla – dodao je trener.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dobar učinak Jokića u pobedi Denvera

Rembis je napravio najmlađi tim u ligi, sa dobrim sportistima, a pomogao je mnogim igračima.

Miličić je posle godina „tavorenja“ u ligi planirao da se vrati u Evropu, ali je pod Rembisom zaigrao redovno, pružajući dobre partije. Osim njega, Kevin Lav je izrastao u Ol-star igrača, dok je Majkl Bisli pokazao zašto je bio visoki izbor na „draftu“.

Minesota je, međutim, nastavila tokom sezone da pravi ozbiljne greške – previše izgubljenih lopti, odbrana dalje od koša, loša kontrola lopte, sve koje je imala i na početku. Na kraju je sezonu završila sa 15 uzastopnih poraza.