muta_nikolic_1

Čankaj: U Radnički zbog trenera Nikolića

 

Ekipa Radničkog iz Kragujevca dovela je u svoje redove 26-godišnjeg turskog internacionalca Junusa Čankaja, koji je kao glavni motiv za ovakav potez naveo mogućnost rada sa trenerom Miroslavom Nikolićem.

Čankaj, koji je poslednji angažman imao u Turktelekomu, potpisao je ugovor sa kragujevačkim klubom na godinu dana uz mogućnost da se saradnja produži za još toliko. Čcankaj je četvrto pojačanje Radničkog u ovom prelaznom roku, a prethodno su stigli Miljan Pavković, Stefa Birčević i Uroš Lučić.

Povezana vest:  Klubovi: Polufinale u duhu fer-pleja

On je dodao će dati sve od sebe da ekipa ima dobru sezonu i da je uveren da će Radnički ostvariti zacrtane ciljeve.

-Pre nego što sam se zaputio ovamo, savetovao sam se, pored ostalih, sa Goranom Ćakićem, vašim zemljakom, a mojim bivšim kolegom iz Turske koji je igrao za Trabzon. Goran mi je detaljno predstavio sredinu u koju dolazim, a naročito je imao reči hvale o treneru i atmosferi koju pravi ovdašnja publika – kazao je Čankaj.

Povezana vest:  Novčane kazne za Zvezdu, Rakočevića i Nikolića

On je dodao da su mu bili ponuđeni finansijski povoljniji ugovori, ali da je želeo da igra u Evropi, da bude deo jakog sastava i da napreduje.

-Sem mogućnosti da za više novca ostanem u Turskoj, pružala mi se prilika i da odem u Španiju ili Italiju. Prevagnula je, međutim, želja da radim sa Nikolićem – rekao je Čankaj.

Povezana vest:  Srpski basketaši uspešno počeli odbranu titule na SP

Prema rečima Čankaja i Jadranska liga je profesionalni izazov jer je reč o visoko kotiranom takmičenju.

-U ovoj takmičarskoj godini neću da razmišljam o novcu, želim da odigram dobru sezonu i da budem uspešan na terenu, kao i moj tim – zaključio je Čankaj.