duda_ivkovic_kzn_2011

TURNIR ŠEST NACIJA

Ivković: Očekivao sam teži meč!

 

Reprezentacija Srbije startovala je pobedom na „Adeko Kupu Eks YU“ koji se održava u Ljubljani. Izabranici selektora Dušana Ivkovića u prvoj pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Litvaniji savladali su selekciju Makedonije sa 81:73 (29:18,17:29, 17:15, 18:11). Izuzimajući drugu četvrtinu, reprezentativci Srbije odigrali su vrlo dobru utakmicu posle petonedeljnih napornih priprema, protiv rivala kome je ovo bila već šesta provera i koji je trenutno evidentno uigraniji. Najbolji srpski košarkaši u ponedeljak od 18:00 časova igraće protiv Bosne i Hercegovine za plasman u finale turnira bivših jugoslovenskih republika.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Minesote, Šarlota, Čikaga i Indijane

– Bila je ovo naša prva pripremna utakmica i očekivao sam da ćemo igrati dosta teško. Međutim, prva četvrtina je bila dosta dobra i mogu da kađem da smo u tom periodu odigrali korektno. Iako smo znali da Makedonija igra sa jednim klasičnim centrom, da dosta šire igru i da svi igrači mogu da pogode za tri poena, prestali smo da igramo agresivnu odbranu i dozvoli smo protivniku da uđe u seriju šuteva i da nam ubaci čak 29 poena u drugom periodu – rekao je posle utakmice selektor Srbije Dušan Ivković.

Povezana vest:  Među četiri NBA kluba Entoni Karmelo za sada najbliže Netsima

Selektor našeg tima je istakao da iz ovog meča treba izvući pouke:

– Kada sami razigrate protivnika i dozvolite mu da uđe u šutersku seriju i stekne samopouzdanje, teško se vratiti u utakmicu. Mi smo to u nastavku, sa dosta napora, uspeli da uradimo, ali svakako treba mnogo da naučimo iz ovog meča. Sutra igramo sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine i moramo da znamo da je Teletović izvanredan šuter za tri poena, tako da ukoliko želimo da pobedimo, ne smemo da ponovimo greške koje smo večeras pravili – zaključio je Ivković.

Povezana vest:  Srbija ubedljiva protiv Islanda