covic_skupstina_2011

Nebojša Čović: FMP postaje Crvena zvezda!

 

Skupština Košarkaškog kluba Crvena zvezda imenovala je danas Nebojšu Čovića za predsednika novog kluba koji će se takmičiti pod imenom Crvena zvezda Beograd. Članovi Crvene zvezde, njih 188, izabrali su novi skupštinski saziv od 35 članova, a zatim je održana Izborna skupština, na kojoj je prvi čovek FMP-a izabran za predsednika Zvezde.

Na prvoj redovnoj skupštini usvojeno je novo rukovodstvo i program plana reorganizacije i revitalizacije kluba. FMP i Crvena zvezda objedinjeno će pod nazivom Crvena zvezda Beograd funkcionisati narednih pet godina dok traje program reorganizacije.

Povezana vest:  Dženkins produžio ugovor sa Zvezdom

Za predsednika Skupštine izabran je Živorad Anđelković, potredsednik je Zoran Milošević, a izabrani su i člnovi nadzornog odbora i disciplinske komisije.

-Situacija je veoma teška, svi računi su blokirani, a nije nam cilj ulazak u stečaj. FMP postaje KK Crvena zvezda Beograd. Zvezda ustupa ime u vremenu trajanja reorganizacije, a to je pet godina – rekao je Čović.

On je dodao da će novi klub igrati regionalnu NLB ligu i to u dvorani „Pionir“, a treniraće u Železniku.

-Imam razumevanja za navijače koji bojkotuju NLB ligu. Razgovaraćemo kako bi prevažišli tu situaciju. Regionalna liga trenutno obezbeđuje prolaz u evro-takmičenja i na Košarkaškom savezu Srbije je da odluči kako ćemo dalje – istakao je Čović.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Spasojević: Odluka o fajnal-foru u narednim danima

Prema njegovim rečima, FMP neće prezueti dugove Crvene zvezde, koji u ovom trenutku iznose oko 14 miliona evra.

-Postojaće dva budžeta, jedan kluba u restruktuiranju, a drugi onog koji će se takmičiti. Prvo ćemo nastojati da isplatimo zaposlene, a igrači su već Isplaćeni. Ne moze niko da ih ukrade.

Čović je naveo da se vode pregovori sa trofejnim stručnjakom Svetislavom Pešićem, koji bi početkom iduće nedelje mogao da preuzme mesto trenera Crvene zvezde Beograd. Potredsednik kluba Zoran Milošević izjavio je da je situacija teška, ali da plan reorganizacije ima za cilj stabilizaciju kluba.

Povezana vest:  KK CRVENA ZVEZDA: Nećemo ćutati pred bujicom laži

-Očekuje naš veliki posao kako bi Crvenu zvezdu vratili na put stare slave. Svesni smo problema i posla koji nas očekuje i zbog toga smo lako postigli puno jedinstvo – rekao je Milošević.

Košarkaši Crvene zvezde Beograd u ponedeljak će otputovati na pripreme na Zlatibor.