nebojsa_covic_kk_cz_izb

Nebojša Čović: Sporazum sa FMP ne rešava dugovanja Zvezde

 

Sporazum o strateškoj poslovno – tehničkoj saradnji između Crvene zvezde i FMP-a ne rešava dugovanja Zvezde, već treba da joj pomogne da održi ime, brend i spotske aktivnosti, izjavio je danas novoimenovani predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović.

Između Crvene uvezde i FMP nije napravljena fuzija, rekao je Čović za TV B92, objašnjavajući da ti klubovi nisu spojeni u jedan, već su sklopili sporazum o stateškoj, poslovno -tehničkoj saradnji, koji se sprovodi u okviru plana reorganizacije.

Povezana vest:  Srbija bolja od BiH na otvaranju turnira u Trstu

Plan reorganizacije je u okviru Zakona o stečaju, rekao je Čović, i dodao da ako se taj plan pravi sportsko društvo ne želi da ode u stečaj, već da napravi dogovor sa poveriocima. Plan reorganizacije može da traje maksimalno pet godina, a u tom periodu važno je da se troškovi u klubu racionalizuju i da radi samo ono što može, kazao je Čović.

On je podsetio da je račun KK Crvena zvezda blokiran još od maja 2004. godine i da su ukupna dugovanja Zvezde oko 14 milona evra. Trebalo je naći nekog da Zvezdi da 14 miliona, a da se pri tome ne izvrši privatizacija, druga mogućnost je bila stečaj i šansa da legendarna Zvezda ode u beton ligu, kazao je Čović, objašnjavajući da je prihvaćena treća mogućnost i saradnja sa FMP.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džek srušio Voriorse, Klipersi i Toronto slavili u gostima

-Dok ne počne reorganizacija nemamo nijedan račun na kome možemo da radimo, a do tad potrebno je održati Zvezdu – rekao je Čović, dodajući da je tu uloga FMP-a.

Prema njegovim rečima, kada se završi reorganizacija, planirano je da se obavi fuzija klubova, koji će funcionisati pod zajedničim imenom Crvena zvezda Beograd.

Povezana vest:  Stiv Frensis sada loš i za kinesko prvenstvo



Čović je naveo da se još ne zna ko će biti trener kluba na čijem je čelu, potvrdivši da su u toku pregovori sa trofejnim stručnjakom Svetislavom Pešićem i da će se rezultati znati za dva ili tri dana.