dragan_djilas_kss_1

Održana druga sednica Skupštine Košarkaškog saveza Srbije

 

U Kući košarke održana je druga sednica Skupštine Košarkaškog saveza Srbije, kojoj je prisustvovalo 24 od 29 delegata, kao i predsednik KSS Dragan Đilas, potpredsednici Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević i Ana Joković i generalni sekretar Andrija Kleut.

Sve tačke dnevnog reda, od kojih su bile najznačajnije bile – izveštaj o aktivnostima između dve sednice, usvajanje finansijskog iizveštaja Nadzornog odbora KSS za 2010. godinu, izmene i dopune Disciplinskog i Takmičarskog pravilnika, usvojene su jednoglosno. Međutim, zbog velikog broja amandmana za sledeću Sednicu odložena je rasprava i odlučivanje o izmenama i dopunama Registracionog pravilnika.

Povezana vest:  EVROLIGA, Vujošević: Znao sam da će Fenerbahče pobediti

– Pročitao sam izveštaje potpredsednika i moram da im odam priznanje na dosadašnjem radu i rezultatima. Mlađe reprezentativne selekcije, računajući i Univerzitetsku osvojile su ovog leta četiri medalje, iako nam rezultaski uspesi nisu bili u prvom planu. Naš cilj je kvalitetan rad i stvaranje igrača za seniorski tim. Što se tiče finasijske situacije, dug Saveza koji je u aprilu iznosio 121 milion, smanjen je na 77 miliona dinara. Stručnom štabu i reprezentativcima isplaćeno je 70 odsto zaostalih nagrada i premija, a pre odlaska na šampionat u Litvaniju biće im isplaćena sva dugovanja. Potpisali smo donatorske ugovore, koji će nam pomoći da do početka Olimpijskih igara u Londonu sledećeg leta, svi dugovi Košarkaškog saveza Srbije budu isplaćeni. Tu se nećemo zaustaviti, jer želimo da obezbedimo što više sredstava za razvoj regionalnih centara, razvoj mlađih kategorija i ženske košarke. Sve će biti mnogo lakše ako seniorska reprezentacija ostvari uspeh na Evrospkom prvenstvu u Litvaniji, ali to ne zavisi samo od nas- istakao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas, prilikom izveštaja o aktivnostima KSS između dve sednice Skupštine.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Zvezda prošla u Top 16, Laboral slavio u Istanbulu