pesic_i_igraci_zlatibor

PRIPREME ZVEZDE NA TARI

Sloboda prva provera

 

Košarkaši Crvene zvezde u sredu 31. avgusta odigraće prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za predstojeću sezonu. Rival crveno-belih je užička Sloboda. Utakmica će se igrati u dvorani na Zlatiboru, a meč će biti zatvorenog tipa, bez prisustva publike.

Treninzi pod dirigentskom palicom Svetislava Pešića odvijaju se po planu, a o radu na Zlatiboru utiske je preneo borbeni bek Branko Lazić:

– Već treću sedmicu radimo veoma naporno. Završili smo još jedan takozvani mini-ciklus pa danas imamo slobodno. Uželeli smo se utakmica, tako da svi jedva čekamo meč sa Slobodom. Noge su nam još uvek teške, ali biće to dobra provera – kaže Lazić.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO- BRAZIL, 1954, Prva pobeda Jugoslavije na Mundijalima

Od ponedeljka sa ekipom treniraju i dvojica iskusnih košarkaša, bivših reprezentativaca Igor Rakočević i Ognjen Aškrabić:

– Od njih zaista može mnogo toga da se nauči. U velikoj meri podigli su intezitet rada na treninzima i nama mlađima dali dodatni motiv. Oni su veliki profesionalci o čemu svedoči podatak da su se odmah uklopili u naš sistem rada. Imaju veliko iskustvo i siguran sam da će deo toga preneti na nas.

Povezana vest:  Kecman: ne biramo rivala u polufinalu plej-ofa

Lazić ističe da je Pešićev rad i uticaj na ekipu bio uočljiv već od prvog treninga:

– Nema potrebe o njemu trošiti reči. O Svetislavu Pešiću najbolje govore rezultati koje je postigao i titule koje je osvojio. Zaista je sjajan trener, maksimalno se trudi da nam obajsni sve ono što od nas na treningu zahteva. Za sada sve odlično funkcioniše.

Povezana vest:  Omar Tomas najkorisniji igrač finala

Od malih nogu, Branko Lazić je navijač Crvene zvezde:

– Sve ovo što mi se desilo je ispunjenje dečačkog sna. Maštao sam da jednog dana obučem Zvezdin dres i ta želja mi se ostvarila. Trudiću se da dam sve od sebe i zaslužim poverenje trenera – zaključio je Lazić.