logo_ep_litvanija_2011

EP LITVANIJA 2011

Posle poraza Đetića od Grčke – Nezadovoljni!

 

Nakon trećeg poraza na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, reprezentacija Crne Gore ostala je bez šansi za plasman u drugu fazu šampionata. U taboru Đetića smatraju da je veliki pad u igri, koji se desio u trećoj četvrtini, uzrok poraza od Grčke, koja je znala da iskoristi greške izabranika Dejana Radonjića i dođe do treće pobede na Eurobasketu.

Nakon dobre igre u prvom poluvremenu, potom i vođstva na početku treće četvrtine, Crnogorcima se desio  veliki pad u igri, što je kvalitetna selekcija kao što je Grčka znala da iskoristi i dođe do pobede.

Posle trećeg poraza na Evropskom prvenstvu, kojim su izgubljene šanse za plasman u drugu fazu, selektor Dejan Radonić kazao je da je igra u prvom poluvremenu bila na zadovoljavajućem nivou, ali da su njegovi igrači u nastavku napravili mnogo grešaka, što je protivnik znao da iskoristi.

Povezana vest:  Bodiroga: Želimo da kvalifikacije igramo i van Beograda

– U prvom poluvremenu igrali smo dosta dobro, naročito u fazi odbrane. Na početku drugog poluvremena potpuno drugačija slika, u vrlo kratkom intervalu izgubili smo dosta lopti i dozvolili da kvalitet Grčke dođe do izražaja. Oni su dobili na samopouzdanju, počeli su da pogađaju i došli su do velike prednosti. Zatražio sam dva tajm-auta, napravio nekoliko izmjena, ali to nije pomoglo i iskusan protivnik kao što je Grčka je znala to da iskoristi. U duelima sa kvalitetnim selekcijama, što reprezentacija Grčke svakako jeste, treba da igrate maksimalno i sa velikom dozom koncentracije svih 40 minuta, a mi to nijesmo radili, nego smo dozvolili protivniku da se odlijepi poslije dobre igre u prvom poluvremenu. Mislim da smo u trenucima kada je Grčka pre uzela vođstvo, previše emotivno pokušavali da se vratimo i onda smo napravili dosta grešaka, kojima smo dozvoljavali protivniku da organizuje dobre napade i dolazi do poena – kazao je nakon meča selektor Radonjić.

Povezana vest:  Vujošević: Igokea nam je dužnik

U Crnoj Groi dvocifren učinak imao je samo kapiten Nikola Peković, koji je meč završio sa 15 poena, ali je to bilo malo za pobedu protiv nekadašnjeg šampiona Evrope.

– Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, posle kojeg smo trebali da imamo prednost, da nismo promašili nekoliko zicera i slobodnih bacanja. U nastavku smo dobro krenuli, ali tada nam se ponovila naša stara boljka i desili su nam se prazni minuti, što je Grčka iskoristila na odličan način i kažnjavala nas je poenima iz kontri i trojkama. Kako je vreme odmicalo, protivnik je sticao sve veće samopouzdanje i utakmicu je rutinski priveo kraju. Ovo je za nas prvo Evropsko prvenstvo i potrebno nam je iskustvo, jer samo Vlado Šćepanović ima iskustvo nastupa na ovakvom takmičenju. Stručni štab je dao sve od sebe da nas pripremi, ali mi neke stvari, kao što se može videti, nismo ispoštovali. Protiv svih selekcija igrali smo ravnopravno do trenutka kada nam se dešavao veliki pad i protivnici su to znali da iskoriste – kazao je Peković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Čikaga, Bostona, Klipersa i Jute