logo_ep_litvanija_2011EP LITVANIJA 2011

Hrvati eliminisani, Turska pobedila Španiju

Košarkaška reprezentacija Hrvatske eliminisana je iz daljeg takmičenja na prvenstvu Evrope, a iznenađenje je napravila Turska svladavši favorizovanu Španiju (65:57).

U odlučujućoj utakmici Hrvatska je u poslednjem kolu C grupe izgubila od Grčke, pa će prvi put u istoriji propustiti drugu rundu kontinentalnog prvenstva. Sa samo dve pobede u grupi Hrvati su u Litvaniji pretrpeli pravi debakl, potvrdivši da nemaju ekipu za veća dostignuća.

Povezana vest:  Pomoć KS Srbije klubovima u Obrenovcu

Grci su ranije obezbedili dalji prolaz, ali su igrali bez kalkulacija i nisu dopustili protivniku da se „vadi“ u duelu sa njima. Najefikasniji u redovima pobednika bili su Focis sa 17 i Vasileaidis sa 15, dok su kod Hrvata Barać i Popović ubacili po 14 poena.

Turci su ranije danas prošli u drugi krug zahvaljujući porazu Poljaka od Velike Britanije i taj rezultat kao da im je dao krila da zaigraju veoma dobro protiv favorizovane Španije i slave sa 65:57.

Povezana vest:  Panatinaikos deklasirao Cedevitu u Zagrebu

Branioci titule Španci danas su bili neočekivano slabi, čemu je doprinela i činjenica da su nastupili bez najboljeg pojedinca Pau Gasola. U poslednjoj četvrtini postigli su sramotna dva poena i zasluženo su poraženi, pa će u drugi krug, gde će igrati protiv Srbije, preneti samo dva boda.

Rusija je slavila minimalnu pobedu nad Slovenijom (65:64) zahvaljujući sigurnijoj igri u poslednjem delu meča i u drugu fazu prenosi maksimalna četiri boda.

Povezana vest:  Partizan pobedio Megu u derbiju kola