KK_Partizan_Logo copy

Peković, Raduljica i Katić spremni za novu sezonu

 

Košarkaški klub Partizan imaće naredne sezone nikad jaču centarsku liniju u kojoj će „starosedeocu“ Rašku Katiću društvo praviti povratnik Nikola Peković i Miroslav Raduljica.

-Partizan uvek ima najveća očekivanja kada je u pitanju Evroliga i regionalno takmičenje. Nadamo se da ćemo se dobro spremiti do početka sezone. Veliki broj ekipa iz naše grupe se pojačao, ali ni Partizan nije sedeo skrštenih ruku, pa je doveo Raduljicu, Amerikanca Loa, Čakarevića i druge mlade igrače – rekao je Nikola Peković, centar NBA ligaša Minesote koji će tokom lokauta nositi crno-beli dres.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Dalasa, Minesote i Njujorka

Crnogorski reprezentativac ističe da se još uvek privikava na rad u Partizanu.

-Stigao sam pre par dana i još sam u fazi adaptacije. Prisetio sam se dosta akcija, što će, nadam se, i meni i stručnom štabu olakšati posao u narednom periodu. Nadam se da će me i navijači dočekati u najboljem svetlu – rekao je Peković.

Pojačanje iz Efesa Miroslav Raduljica rekao je da je povreda zbog koje je otkazao nastup u reprezentaciji Srbije prošlost i da potpuno spremno dočekuje start sezone.

Povezana vest:  RADONJIĆ: BORBA ZA DRUGO MESTO

-Ići ćemo korak po korak. Ne mogu unapred da govorim, ali voleo bih da se plasiramo u narednu fazu takmičenja u Evroligi. Radujem se što ću trenirati sa Pekovićem, koji je prošao Partizanovu školu, igrao značajnu ulogu u Panatinaikosu dve sezone, a ima i NBA iskustvo – rekao je Raduljica.

Prošle godine rezervni centar Partizana Raško Katić, koji je u toku sezone Nejtana Džavaija poslao na klupu, rekao je da je rano govoriti o mogućnostima ekipe.

Povezana vest:  KK Partizan najgledaniji tim u Jadranskoj ligi na domaćem terenu

-Imamo izuzetno tešku grupu. Očekujem da ukoliko izborimo prolaz u Top 16 fazu Evrolige kasnije imamo lakše protivnike. Pokušaćemo u svakoj utakmici da damo maksimum i videćemo da li će to biti dovoljno – rekao je Katić.

On je dodao da se bolje oseća posle povrede, koju je zadobio uoči sezone, ali da još nije u željenoj formi.