kzn_zvezda_kontinental (1)

Čović: Zvezda kreće u veliku misiju povratka

 

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović izjavio je danas da posle utakmice sa minhenskim Bajernom očekuje da crveno-beli započnu misiju povratka na stare staze slave.

-Radimo na okupljanju onih ljudi koji su u Zvezdi ostavili traga. Ne smemo da izgubimo temelje, jer kuća se na gradi od krova. Verujem da smo spremni za sve izazove u predstojećoj sezoni – rekao je Čović na konferenciji za medije.

On je dodao da će uspeh srpskog sporta u budućnosti zavisiti od toga koliko nacionalna sportska društva Crvena zvezda i Partizan budu imali dobre odnose sa navijačima.

Povezana vest:  Valjevski Metalac promenio tim

Za sve je potrebno vreme, pa i za prevazilaženje bojkota Jadranske lige. Nasledili smo takvu situaciju od prethodne uprave, ali ne zameramo nikome i nećemo navijače terati da na silu promene mišljenje – rekao je Čović.

Trener Zvezde Svetislav Pešić rekao je da se raduje što će njegov tim sutra odigrati utakmicu, koja nema samo rezultatski, već i humanitarni značaj.

-Sezona počinje u subotu, ali to treba da ostavimo po strani i uživamo u spaktaklu. Ne možemo još govoriti o formi ekipe, jer se bavimo selektiranjem tima – rekao je Pešić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vestbruk i Durent zaustavili Golden Stejt

On je dodao da trenira ekipu sa dosta mladih i neafirmisanih košarkaša, koji se još prilagođavaju njegovom načinu rada.

-Menjamo puno navika i taj proces nije jednostavan. Oni su mladi, nestrpljivi i žele sve ođednom, ali ja ću ih sačekati – rekao je Pešić.

Pešić se osvrnuo i na nedavno finale prvenstva Evrope u odbojci, u kojem su naše odbojkašice osvojile zlatnu medalju.

-Srpskom sportu su potrebni navijači kakva je imala ženska odbojkaška reprezentacija u finalu EP. Svi su dobrodošli na našim utakmicama, pre svega bih voleo košarkašku publiku, ali bilo bi fantastično kada bismo imali takvu podršku. To bi nas definitivno motivisalo da igramo još bolje – rekao je Pešić.

Povezana vest:  Radonjić: Odigrali smo kvalitetnu odbranu

On je čestitao odbojkašicama Srbije na fantastičnom uspehu i naglasio da je on posledica kontinuiranog rada. Utakmica između Crvene zvezde i minhenskog Bajerna igra se sutra od 21 čas u dvorani Pionir i predstavlja generalnu probu „crveno-belih“ pred start sezone. Utakmica će biti odigrana u okviru humanitarne akcije „Bitka za bebe“, pošto će deo prihoda biti izdvojen za kupovinu inkubatora