nebojsa_covic_kzn_kal

Čović: Regulisali smo oko tri miliona evra duga

 

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović rekao je danas da je u prethodna dva meseca uprava smanjila dug crveno-belih za skoro tri miliona evra.

-Crvena zvezda ima komplikovanu finansijsku situaciju, a račun je u blokadi od maja 2004. Kad smo došli, klub je imao dug od 14 miliona evra, a do sada smo regulisali oko tri miliona evra – rekao je Čović na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Skupština kluba na kojoj je potpisan sporazum o saradnji Crvene zvezde i FMP Železnika i formiran tim Crvena zvezda Beograd održana je 12. avgusta.  Čović je istakao da su izmireni dugovi prema nekolicini bivših igrača i trenera, kao i da je rešen spor sa kompanijom Lukoil. Isplaćene su i plate svim zaposlenima za prethodnih 12 meseci.

Povezana vest:  Šakota: Utisak je da smo sami izgubili

Prvi čovek crveno-belih kazao je i da očekuje da u skorijem periodu vrate grb kluba, koji je u vlasništvu jedne firme.

-Niko nema za cilj da pobegne od obaveza, ali moramo da budemo realni… Još nismo zatvorili ceo budžet i postoje problemi. Ipak, na dobrom smo putu da izmirimo sve obaveze – naveo je Čović.

On je kazao da je glavni cilj ozdravljenje Crvene zvezde i povratak na pozicije koje ovaj klub zaslužuje u srpskoj košarci. Čović je podsetio i da su crveno-beli prvi klub koji je na ovim prostorima jasno priznao u kakvom se stanju nalazi.

Povezana vest:  NBA VESTI, Čikago preuzeo vrh Istoka

Čović je rekao i da očekuje da će uprava uspeti da reguliše dugove u narednih pet godina, kako je to bilo i najavljeno na skupštini u avgustu.

-Moramo da budemo strpljivi i ne sme da bude euforije. Ne mogu odmah da se promene stvari koje su se godinama nagomilavale – istakao je Čović.

Predsednik kluba rekao je da je zadovoljan kako je ekipa počela novu sezonu.

Povezana vest:  13. KOLO NLB LIGE, Zvezda, Partizan, Hemofarm i Radnički slavili, FMP izgubio

-Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima, pogotovo ako se setimo od čega smo počeli. Verujem da će Pešićev rad i sistem dati rezultate. Ovo nije kratkoročni koncept – objasnio je on.

Čović je rekao i da je klub bio u kontaktu sa bekom Igorom Rakočevićem, ali da nisu uspeli da postignu dogovor.

Prema njegovim rečima, o dovođenju novih igrača odlučivaće trener Svetislav Pešić, u skladu sa finansijskim mogućnostima kluba. U prva tri kola Jadranske lige crveno-beli su zabeležili jednu pobedu i dva poraza. Beogradski tim će u petak u četvrtom kolu dočekati zagrebačku Cedevitu.