pekovic_par_hel_1

REGIONALNA LIGA

Partizan mt:s dočekuje Cibonu od 17,00

 

Partizan mt:s od 17,00 dočekuju ekipu Cibone. Ovo će biti ukupno 22. susret ova dva tima u Regionalnoj ligi. U dosadašnjim duelima crno-belih i Zagrepčana tim iz Humske ima bolji skor u regionalnoj ligi, 14 pobeda dok je su košarkaši Cibone 7 puta bili uspešniji.

Što se tiče njihovih zvaničnih susreta ukupno u svim takmičenjima ovo će biti 129. utakmica Partizana i Cibone. Ekipe su tu delimično izjednačene, ali ipak crno-beli imaju 68 trijumfa dok je tim iz Zagreba upisao 60 pobeda nad Beograđanima.

Povezana vest:  Teodosić: Spremni samo za Litvaniju

Trener srpskog šampiona Vladimir Jovanović uoči naredne utakmice u Regionalnoj ligi je rekao:

-Mi u ritmu četvrtak-nedelja već funkcionišemo tri, četiri nedelje i praktično bez obzira na ekipu koja nam dolazi za vikend mi moramo da budemo jako pribrani, koncentrisani i motivisani za tog protivnika. Razlog je pre svega prenatrpan i gust raspored gde u Evroligi trošimo zaista veliku energiju, pokušavamo da se do utakmica u Jadranskoj ligi, ta dva tri dana, oporavimo i fizički i mentalno i da uđemo što bolji u utakmice regionalne lige. Drugi razlog je taj da smo se na utrakmici u četvrtak sa Šarlroa stvarno maksimalno i fizički i emotivno potrošili. U svaku utakmicu Jadranske lige ulazimo sa promenjenim rosterom i automatski i tu moramo da trošimo jedan deo energije i koncentracije.

Povezana vest:  Skupština ABA lige: Apsolutni prioritet da nova sezona počne po utvrdjenom rasporedu

Jovanović je analizirao sve prilike u kojima se nalazi budući protivnik.

-Cibona je vrlo respektabilan tim, koji ove godine je pre svega izgubio pravo učešće u Evroligi, gde im je domaće prvenstvo uzeo Zagreb. Ove godine su renovirali skoro ceo tim, doveli trenera koji je i ranije radio kod njih Josipa Vrankovića, njihove ambicije su ove godine jako visoke. Pokušaće da se vrate i kroz nacionalno takmičenje, Jadransku ligu i Evrokup na stari kvalitet i da izbore mesto u Evroligi – istakao je Jovanović.

Povezana vest:  Đorđević: Ima prostora za napredak, možemo bolje