nba_novi_logo

NBA VESTI – LOK AUT

Igrači odbili 51 posto – sezona izgubljena!?

 

Nakon subotnjeg sastanka zastupnik košarkaša u NBA ligi Derek Fišer razočarano je poručio da je sada cela sezona verovatno izgubljena.

Ni posljednji u nizu sastanaka i pregovora vlasnika NBA klubova i igrača nije doneo konačno rešenje i kraj lok auta u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Naime, poslednja ponuda koju je u ime vlasnika ekipe izneo poverenik takmičenja Dejvid Stern, a po kojoj se igračima nudi do 51 posto u podeli prihoda nije zadovoljila predstavnike druge strane koja insistira na minimalno 52,5 posto. Zastupnici igrača imaju rok do srede da prihvate ponudu, a Stern ne želi da prizna da se radi o ultimatumu.

Povezana vest:  EVROLIGA, Prvak Evrope bez Bazilea na početku sezone

-Imaju dosta vremena da razmotre našu poslednju ponudu i nadam se da će je prihvatiti – izjavio je Stern nakon sastanka.

Fišer,poručuje da ni ova ponuda nije ono što žele i naglašava da je sada cela sezona izgubljena.

-Bio je ovo još jedan tužan i frustrirajući dan za navijače i sve koji žive od rada u ili uz NBA. Mi smo pregovarali u dobroj veri, međutim još jednom nismo pronašli zajednički jezik s drugom stranom – smatra Fišer.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Nesrećan poraz Zvezde, Laboral nadigrao Unikahu

Nakon osmosatnog sastanka po kojoj bi pod određenim uslovima igračima pripalo između 49 i 51 posto prihoda vrlo je nejasna, a detaljno pojašnjenje nije uspelo ni Sternu zbog čega su zastupnici igrača i nezadovoljni…

-Neću da predviđam da li će ova ponuda biti prihvaćena ili ne, ali želim da poručim da mi želimo da igrači igraju koliko god ostane od sezone. Mi imamo uslove pod kojima se može započeti sa sezonom kako bi se odigralo što je više utakmica moguće – zaključio je Stern.

Povezana vest:  Toni Parker britanskoj lepotici slao svoje polugole fotografije