vlada_jovanovic_par_krka

EVROLIGA

Vlada Jovanović: Moramo da forsiramo svoje prednosti

 

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je danas da su svi svesni da će njegovi košarkaši pokušati da forsiraju svoje prednosti protiv Real Madrida u meču Evrolige, ali da nemaju drugi izbor.

-Pre svega, moramo da igramo svih 40 minuta koncentrisano. Imamo svoje prednosti i pokušaćemo tako da nešto napravimo. To znaju i oni, kao i svi uostalom, i za to će se spremati, ali mi ne možemo ništa drugo. Forsiraćemo naše i nadamo se da će moći da prođe – rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  Peković i Mekejleb predvode zvezde na Kecmanovom oproštaju

Partizan dočekuje u četvrtak ekipu Real Madrida. Španski velikan svake godine ima sjajne pojedince, ali je sada možda jači nego ikad, a igra i kao ekipa. Jedina prednost koju Partizan možda ima je pod košem, gde će se Nikola Peković, Milan Mačvan i Miroslav Raduljica suprotstaviti Mirzi Begiću, Seržu Ibaki i Felipeu Rejesu.

Jovanović je rekao da je tim iz Madrida „popunjen“ na svim pozicijama i da može da igra i brzo i sporo.

Povezana vest:  NBA VESTI, Neš se za Božić vraća na teren

-To je jako dobro selektirana ekipa, imaju ozbiljan i kvalitetan tim. Pokazali su da znaju da igraju i poziciono i da trče. Biće jako teško. Normalno, mi ćemo pokušati da odigramo maksimalno, da pomerimo svoju igru za stepenik više i da se trudimo da utakmica svih 40 minuta bude ‘živa’ – rekao je Jovanović.

Partizan do sada ima jednu pobedu i dva poraza, dok Real ima dva trijumfa. Ova dva tima igrala su do sada 17 puta, ali crno-beli imaju samo jedan trijumf. Jovanović je rekao da to uopšte ne utiče na njegovu ekipu.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA 2011, Đokić: Prva četvrtina rešila pobednika

-Isto kao što nam ništa nije značilo što smo pobeđivali Makabi, tako nam ni ovo ne znači. Nije to otežavajuća okolnost, istorija ne sme da utiče na igru – rekao je Jovanović.

Evroliga je ovaj meč proglasila susretom kola, a Partizan je ponovo apelovao na posetioce da navijaju sportski, jer će klub biti drastično kažnjen ako ponovo nešto bude ubacivano na teren. Utakmica se igra u četvrtak od 20.45.