lester_mekejleb_par_olim25. KOLO NLB LIGE

Partizan izgubio od Cedevite

 

U 25. kolu NLB lige Cedevita je pobedila crno-bele u Zagrebu rezultatom 79:72 (25:24, 23:19, 13:19, 18:10). Nakon mini turneje u NLB ligi crno-beli se u Srbiju vraćaju sa jednom pobedom i jednim porazom, tako da se i nakon poraza Cibone od Radničkog i dalje nalaze na drugom mestu na tabeli.

Odlično su počeli crno-beli, nakon uspešnog prodora Mekejleba i odlične odbrane ostalih, Roberts je pogodio za tri poena 0:5. Nastavio je plej Partizana sa odličnom igrom, dok su košarkaši Cedevite većinu svojih poene zabeležili sa linije slobodnih bacanja 6:9. Beograđani su preko Marića i Božića došli do osetnije prednosti, dok je tim iz Zagreba u nastavku uspeo da se približi na pola koša zaostatka postigavši svoju prvu trojku na meču 12:13. Kecman i Mekejleb su bili uspešni van linije 6, 25 za 14:19. Košarkaši Cedevite su nastavili sa izvođenjem penala, a potom su i poveli prvi put na utakmici 20:19. Domaćini su uspeli da sa minimalnom prednošću uđu u drugu četvrtinu 25:24.

Naredni kvartal je počeo veoma brzom igrom obe ekipe u kojoj su se bolje snašli Zagrepčani i tako upotpunili svoju seriju iz prve deonice. Nakon tehničke greške koju je dobila klupa Partizana serija domaćina bila je 10:0, a prekinuo je Mekejleb nakon tri minuta igre u nastavku 30:26. Odlične role Mitrovića, Đekića i Robertsa umanjile su prednost Cedevite za 38:36, koja je i dalje bila u prednosti zahvaljujući slobodnim bacanjima. U 18. minutu crno-beli su ponovo poveli, međutim serija domaćina od 7:1 je ponovo ekipi Cedevita omogućila osetniju prednost nakon perioda igre u egalu 46:41. Tu prednost je domaćin sačuvao i na veliki odmor otišao sa rezultatom 48:43.

Povezana vest:  Lazić: Imamo veliku želju da pobedimo Cedevitu u Zagrebu

Crno-beli su čvršćom odbranom za pet minuta igre u nastavku protiniku dolzvolili samo dva poene, dok su odlično rganizovali napade i serijom od 8:0 prešli u vođstvo 50:55. Cedevita se vratila trojkama Baždarića, Žižića i Andersona, na drugoj strani uzvratio je Vesely 59:60. U odlučujuću četvrtinu tim iz Humske je ušao sa minimalnom prednošću od 61:62.

Uspešnim prodorima obe ekipe su došle do novih poena, a košarkaši Cedevite su još jednom bili izvanredni van linije 6, 25. Mekejleb je doneo još jedno izjednačenja 66:66. U tim trenucima Cedevita je bila dominantnija u skoku i vezala čak četiri napada i ponovo povela 70:66. Marić je 35. minutu u morao da napusti igru zbog pet ličnih grešaka. Zagrepčani su bili u naletu, čuvali su svoje vođstvo, dok su na drugoj strani crno-beli bili neprecizni 74:68. Potom je strateg Partizana dobio i drugu tehničku, samim tim i isključujuću. Do kraja meča crno-beli su uspeli samo da ublaže poraz 79:72.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Pobede FMP-a i Konstantina

U poslednjem kolu NLB lige Partizan u Pioniru dočekuje ekipu Širokog.

-Praveći poštenu analizu utakmice ona mora da sadrži dva dela. Bilo zaista dobrih momenata Cedevite koja je tokom sezone napravila dobar tim. To se posebno oseti u napadu, imaju odličan šut za tri poena, određenim taktičkim rešenjima, zonskom odbranom remetili su naš napad i u jednom delu prikazali dobru igru za koju su oni zaslužni. Naravno ovaj ritam utakmica je nešto što je teško bez posledica istrpeti. Međutim, ono što je večeras skandalozno je to što se praktično igrala utakmica za prvo mesto u ligi, posle pobede Radničkog nad Cibonom, i što je ta utakmica osim prvog mesta određivala i koeficijent, ko ima bolje rezultate između klubova iz Srbije i Hrvatske. Samim tim i broj klubova koji bez vajld karte mogu da nastupe u takmičenju naredne godine. Mi smo stvarno uložili mnogo napora da bismo na kraju bili tretirani na način na koji smo večeras bili od strane slovenačke sudijske trojke, koju je odredio onaj koji delegira sudije u ligi, Danko Radić, predsednik KS Hrvatske. Ukoliko ova liga treba da ima na određenim utakmicama uticaj te vrste, to nije nešto što njoj može da donese boljitak ili da joj, ne znam koliko, produži vek trajanja. Posebno sudija iz Ljubljane, koji se sada preziva Javor, već ne znam koji put, ali večeras do kraja bezobrazno i drsko šteti Partizan i posle serije loše donesenih odluka na štetu Partizana kada dođe reakcija sa klupe, brani se tehničkim. Sigurno je da Partizan ide da pobedi, sigurno je i da može da izgubi, međutim način na koji je večeras izgubio otvara mnogo pitanja – nakon utakmice u Zagrebu izjavio je trener crno-belih Duško Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio bolji od Oklahome, poraz Lejkersa

Cedevita:

Rudež 9, Anderson 14, Krasić 9, Žižić 17, Baždarić 20, Kaštropil 2, Petrović 5, Kovačević, Marsh 2, Subotić, Opačak 1, Butorac.

Partizan:

Vraneš 4, Kecman 5, McCaleb 19, Đekić 6, Rašić 6, Sinovec, Mitrović 4, Roberts 12, Marić 6, Milošević, Vesely 8, Božić 2.