partizan_marusi_2POSLE MEČA PARTIZAN – MARUSI

Partizanovi igrači očekivali tešku utakmicu

 

Košarkaši Partizana bili su srećni posle večerašnje pobede nad Marusijem u četvrtom kolu druge faze Evrolige, i rekli da su očekivali tešku utakmicu i veliku borbu protiv grčkog rivala.

-Ovo je tim koji te tera da zaradiš svaki poen. Vredni su u odbrani, imaju dobrog trenera i timski duh. Morali smo da mnogo da radimo da bismo pobedili. Što se tiče četvrtfinala, sve je u našim rukama. Moramo da nastavimo da se borimo – rekao je Lorens Roberts.

Partizan je večeras pobedio sa 79:76, a možda odlučujuće poene postigao je Roberts dva i po minuta pre kraja, kada je pri isteku vremena za napad pogodio trojku. Vreme je isticalo, lopta je i dalje kružila, a do Robertsa je došla tri sekunde pre kraja napada, kada je publika povikala da treba da se šutira.

Povezana vest:  Ivković odredio širi spisak kandidata za EP

-Bio je to težak šut. Bio sam svestan sata, ali me je publika podsetila – rekao je Roberts uz osmeh.

Centar Partizana Slavko Vraneš rekao je da se Partizan dobro pripremao za večerašnju utakmicu, ali da je Marusi ipak dobar tim.

-Bilo je veoma teško. Snimili smo ih maksimalno ozbiljno, kao i ostale rivale, pripremali smo se maksimalno koncentrisano, ali utakmica je bila definitivno teška. Oni su imali fenomenalan šut u prvom poluvremenu, ne sećam se kad je neko sve pogodio u Pioniru. Pobeda nam znači da podignemo energiju – rekao je Vraneš.

Povezana vest:  Dangubić: Teodosić i Mitrović pomogli da izaberem Zvezdu

Kapiten Petar Božić rekao je da je njegov tim znao šta ga čeka u duelu sa Marusijem.

-Oni su zaista odličan tim i to su pokazali večeras. Znali smo šta nas čeka – jako teška utakmica, jako težak posao. Ne mogu da poredim sada detaljno sa ostalima, ali oni su jedna od ekipa koja je odigrala odlično u Beogradu. Pokazali su timski kvalitet. Mi se nismo predavali, i bili smo u egalu, uprkos slabijoj igri – rekao je Božić.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE NA ZLATIBORU, Zvezda bolja od OKK Beograda

Aleksandar Marić rekao je da je Partizan do pobede došao u poslednja dva minuta.

-Kvalitetna su ekipa, bore se, disciplinovani su, imaju dobrog trenera i zaslužili su sve što su postigli do danas. Mi smo pobedu izvukli u poslednja dva minuta. Nismo ‘stisli’ kad je trebalo, puštali smo lake šuteve, ali smo na kraju pobedili. Znali smo da su dobri, igrali smo sa njima u Atini i gledali smo snimke – rekao je Marić.