Crvena Zvezda-Hemofarm_3

REGIONALNA LIGA

Zvezda kompletna za duel sa Krkom

 

Košarkaši Crvene zvezde u devetom kolu ABA lige gostuju Krki u Novom Mestu gde će pokušati da zabeleže treću pobedu u ovoj sezoni. Ni slovenački šampion ne može da se pohvali dobrim početkom u regionalnom takmičenju s obzirom da je u osam odigranih utakmica Krka upisala samo jednu pobedu i to protiv Hemofarma.

Ohrabrujuća vest iz tabora crveno-belih je svakako podatak medicinske službe koji nam je pred put u Sloveniju preneo trener Svetislav Pešić:

– Nema povreda. Posle dužeg vremena bićemo u kompletnom sastavu, uslovno rečeno, ako ne računamo Radivojevića i Radetića koji su već dugo van parketa – rekao je Pešić.

Povezana vest:  Ivković: Micov zaslužuje mesto na širem spisku

Činjenica da će moći da računa na sve raspoložive snage uliva optimizam trofejnom treneru:

– Krka ima dosta jaku ekipu iako po plasmanu to nije pokazala. Međutim, ne treba zaboraviti da su prošle sezone bili prvaci Slovenije i da su osvojili FIBA Evročelendž kup. Poslednjih godina zaista beleže dobre rezultate i to veoma repsketujemo. S obzirom da imamo veliko poštovanja za rivala, tako smo se i pripremali – rekao je Pešić i dodao:

– Ja sam bio u Nemačkoj dva dana, ali su moji pomoćnici odradili dosta dobar posao. Na poziv za oprez u duelu sa Krkom upućuje i podatak da su u poslednjem kolu Evro kupa kao gosti pobedili Le Man sa 19 poena razlike. Gledali smo dosta njihovih utakmica, i sve koje smo gledali su izgubili, ali se radi o veoma dobroj ekipi. I oni su kao i mi dosta mečeva izgubili na jednu loptu, promašeno slobodno bacanje, neke greške u finišu. Ove sezone angažovali su dosta kvalitetne američke igrače, a poseduju i iskusne domaće košarkaše koji su imali i zavidno reprezentativno iskustvo. Krka će nam sigurno biti težak protivnik, ali mi smo optimisti. U Novo Mesto idemo da pružimo maksium i nadamo se pobedi – konstatovao je Pešić.

Povezana vest:  Cirbes: Vratio sam se kući

Utakmica između Krke i Crvene zvezde imaće humanitarni karakter s obzirom da će obe ekipe podržati akciju pod nazivom “Nedelja cistične fibroze”. Košarkaši oba tima pred početak utakmice pojaviće se u majicima sa logotipom ovog udruženja čime će skrenuti pažnju na ovu tešku i naslednu bolest i pozvati sve građane dobre volje da se uključe u akciju kupovine inhalatora za sve obolele od cistične fibroze.

Povezana vest:  Francuska preko Turske do četvrtfinala EP