majkl_tejlor_kk_crvena_zvezda22. KOLO NLB LIGE

Zvezda izgubila na gostovanju kod Cibone

 

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Zagrebu od domaće Cibone sa 82:79 (19:9, 25:22, 16:22, 22:26) u utakmici 22. kola Jadranske lige.

Beogradskoj ekipi to je bio 13. poraz u regionalnom takmičenju, dok je prvoplasirana Cibona zabeležila 18. pobedu.

Srpska ekipa odigrala je veoma loše prvu četvrtinu, u kojoj je Cibona potpuno dominirala i dozvolila Beograđanima da postigne samo devet poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džejms sutra na televiziji otkriva gde nastavlja karijeru

Domaćin je i u drugom periodu uspeo da zadrži dvocifrenu prednost, a goste je koliko-toliko „u igri“ držao Bjelica.

Kada je Cibona u 23. minutu imala prednost od 50:33 činilo se da je pitanje pobednika praktično rešeno, ali je Zvezda do kraja treće četvrtine smanjila na 60:53.

„Trojkom“ Tejlora gosti su na početku poslednje četvrtine najpre prišli na 60:56, ali je Cibona odgovorila preko odličnog Gordona.

Povezana vest:  Partizan već zna moguće rivale u Top 16

Novom „trojkom“ Kešelja beogradska ekipa je u 37. minutu smanjila na 73:70, a minut kasnije bilo je 76:74 za Cibonu.

Pogocima Nemanje Nedovića sa linije za slobodna bacanja u poslednjem minutu meča crveno-beli su prišli na 80:79, ali je i Gordon dva puta bio precizan sa penala i potvrdio pobedu Cibone.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je DŽamont Gordon sa 25 poena, Bojan Bogdanović ubacio je 11, a Leon Radošević i Marko Tomas po 10 poena.

Povezana vest:  EP MLADI, Mladi košarkaši ubedljivi protiv Litvanije

U redovima crveno-belih Marko Kešelj postigao je 18 poena, jedan manje dao je Nemanja Bjelica, a Majk Tejlorov dodao je na to 16 poena.