nis_logo

NIS demantuje da kupuje fudbalski klub CSKA iz Sofije

 

Naftna industrija Srbije (NIS) negirala je danas da hoće da kupi fudbalski klub CSKA iz Sofije.

-Nije razmatrana mogućnost kupovine tog kluba i nisu vođeni pregovori s njihovim rukovodstvom po tom pitanju – saopštio je danas NIS povodom informacijama o tome koje su se pojavile u ruskim I bugarskim medijima.

Povezana vest:  EVROLIGA, Nikola Peković: Maksimalnim zalaganjem do uspeha

Istaknuto je i da kompanija Gasprom njeft, većinski vlasnik NIS-a, nije vlasnik beogradskog fudbalskog kluba Crvena zvezda. Gasprom njeft je glavni sponzor tog kluba, a ugovor o sponzorstvu je potpisan u julu 2010. godine. Sofijska informativna agencija Standart njuz objavila je ranije, pozivajući se na navodno dobro obaveštene neimenovane izvore, da Gaspromnjeft, kćerka-firma ruskog naftnog giganta Gasproma, kupuje višestrukog bugarskog fudbalskog prvaka CSKA iz Sofije, a da će posao biti obavljen preko NIS-a čiji je Gaspromnjeft većinski vlasnik.

Povezana vest:  NBA VESTI, Minesota poražena u produžetku

U toj agenciji naveli su da za kupovinu bugarskog fudbalskog kluba znaju i Zvezdini rukovodioci, koji su nedavno vodili razgovore o osnivanju Balkanske lige. Po informacijama jednog izvora agencije, pregovori između NIS-a i CSKA počeli su kada su se prošle jeseni vodili razgovori o osnivanju regionalne Balkanske lige, čiji je sponzor trebalo da bude Gasprom.

Povezana vest:  Radenović: Breme favorita u Evrokupu

Od te zamisli se nije odmaklo daleko, ali su, po rečima sagovornikaStandart njuza, rukovodioci Crvene zvezde, kojoj je Gasprom generalni  sponzor, obavili niz razgovora s predsednikom Nadzornog saveta CSKA Dimitrom Borisovim u kojima se razmatralo da NIS kupi bugarski klub.