lopta_u_kosuPovređeni novosadski košarkaši 

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas na mostu preko reke Rače kod Markovca povređeno je sedam košarkaša i trener Košarkaškog kluba „Novi Sad“. Povređeni mladići prebačeni su u kragujevački Klinički centar, a dvojica su životno ugroženi.
Najteže povrede zadobili su trener Nemanja Danilović (39) i igrač Nenad Grozdanić (20).
U nesreći su još povređeni Bojan Ljubojević (31), Dušan Alimpijević (23), Ljubomir Subotin (29), Branislav Jančikin (23), Duško Bunić (21) i Nikola Dragaš.
Dežurni anesteziolog Rajna Leković rekla je da je jedan od dvojice teško povređenih operisan tokom noći i dodala je da su dvojica mladića trenutno na veštačkoj ventilaciji.
Hirurg Borka Milev je ranije saopštila da su četvrorica mladića sa lakšim povredama primljena u kragujevački Klinički centar i nalaze se van životne opasnosti.
Preostali povređeni imaju lakše povrede u vidu ogrebotina i povreda ekstremiteta.
Udes se dogodio 45 minuta iza ponoći, kada je kombi beogradske registracije BG 816-646, koji je prevozio košarkaše sa utakmice u Kruševcu, velikom brzinom udario u prikolicu kamiona koji se kretao u istom smeru, ka Beogradu.
Vozač teretnog kamiona rekao je da je neposredno pre udesa, u retrovizoru video kombi koji mu se približavao i da je nekoliko trenutaka kasnije osetio snažan udar. 
Istraga o ovom tragičnom događaju je u toku.

Povezana vest:  Žalgiris bez Javtokasa dolazi u Beograd